Kneippbyn juli 2015
Annons
Reseberättelse:

Kneippbyn juli 2015

(, Kneippbyn)

Vattenrutchkana med 3 alternativ(alla med ålder-och viktgräns)

Den till höger revs i skarvarna enligt barn som åkte

Hoppborgarna med åldergräns .Yngre på ena sidan om stora borgen.I aborten samsades alla.

Hej!   Var på Kneippbyn i ett sällskap med 14 personer.Åtta barn mellan 9-14 år var med.  

Vi besökte Kneippbyn i slutet av juli.När vi kom dit (ca 10.30) var det inte så lång kö för att ta sig  in. Att parkera kostade 40 kr, vilket vi inte sett någon information om.Personer stod där och tog betalt, det var ok eftersom det gick till någon förening.Ett plus på detta är att man kunde swicha, bra om man inte har med sig kontanter! 

Väl inne på området var det bäst att ta sig en solstol om man ville ha en sådan, fanns inte så många kvar fastän klockan inte var så mycket. Det var ett ganska stort område där man kunde ha solstolar, åtminstone på gräsområdet.  I vattenlandet var det någon bana som fick kommentaren att "den var inte bra, man rev sig i springorna i banan ".Vi åkte banan i det stora sjörövarskeppet där det fanns 3 olika  " svårighetsnivåer". Även mittenbanan var tillräcklig för en 40+som inte åkt på ett tag :-) På flera ställen stod det åldersgräns samt viktgränsen, jättebra tycker jag som förälder.Det stod även badvakter i flera vattenrutchbanor och de hade koll! Minus med kallt vatten !! Dags för mat vid 12-tiden, då var det ingen vidare kö, men en halvtimme efter så satte det igång.Prisvärt åt vi en tacobufffe , det fanns även barnpriser.Sittplatser fanns för oss alla (14 pers). Riktigt bra matställe!  När vi var inne i sommarlandet besökte vi Pippis hus.Väldigt bra!Kul att se allt, läsa information, se bilder från inspelningen osv.Inte så stort, men tillräckligt. Pippiteater såg vi , något lång enligt mitt tycke. Den var nog drygt 30  minuter,stor läktare, men totalfullt!Den dagen vi var där hade de 2 föreställningar, hade bara info om 1. En förbättring som jag skulle vilja se där är att info om tid på pippiteatern kunde sitta uppe utanför huset.Vi var flera som letade, men inte hittade. På Kneippbyn  och i samtal med personalen innan så fick vi info att alla aktiviteter skulle ingå, flera kostade av naturliga skäl...Guldvaskningen kostade, en sådan sak tycker jag kan ha ingått i priset. Något som jag värdesätter var värdegrunden Kneippbyn stod för. Det fanns skyltar där det stod att man skulle ta hänsyn till alla och gjorde man inte det kunde inträdesbanden tas ifrån en.På ett ställe  ( hoppborg)fanns även skylt om att man ta hänsyn till de som var yngre!Fanns 2 sidor med hoppborg-en för yngre än 7 och en sida för de som var äldre än 7. Det fanns där också en gemensam hoppborg och där fanns informationen att man skulle tänka på att visa hänsyn, bra!!   Som slutsummering skulle jag säga att vattenlandet är för barn upp till 9/10år. En eller två attraktioner var ok för  11-åringarna och kanske något extra år. I sommarlandet fanns det nog inte något som jag skulle säga var för de som var över 10/11 år. Det fanns ändå fullt med aktiviter, men det passar yngre barn.Att gå balans med säkerhetslina prövade en 11-åring på, alldeles för lätt tyckte den.Trampbilar var ett uppskattat inslag, likaså radiobilar  och fyren där man kunde hissa upp sitsar man satt i ( för 9-åringarna ).  

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se