Perfekt för äventyrslystna och historieintreserade barn
Annons
Reseberättelse:

Perfekt för äventyrslystna och historieintreserade barn

(Sverige, Kalmar, Kalmar slott)

Väpnar till häst i Slottskampen

Belöning efter utfört uppdrag

Uppklädda till dubbningsceremonin

Ju närmre slottet vi kom desto mer steg förväntningarna. När man väl ser slottet är det en pampig upplevelse för både vuxna och barn. Vi var där strax innan de öppnade men man kan inte påstå att det var någån längre kö då vi hamnde på tredje plats i kön och det kom endast till ett par ytterligare familjer innan de öppnade. Fast i ärlighetens namn ska sägas att väderprognosen för dagen inte var allt för lysande vilket säkert spelade in.

Väl över vallgraven och innanför portarna möts man av innergård med aktiviteter för barnen. Fram för allt Slottskampen för barn från 7 år. Våra två barn (7 & 9 år) var inte sena att anmäla sig till kampen och valde, efter lite nervös tvekan, även att möta Svarte Riddaren i duell (finns andra sätt att möte honom för de som inte vill fäktas med svärd). Kampen går ut på att våra kämpar ska lösa och genomföra ett antal utmaningar för att sedan dra svärdet ur stenen och sedan bli "dubbade" till mer eller mindre valfri titel. Själva dubbningsceremonin var över förväntan där kämparna får byta om till vackra kläder och gå iväg till ett avskilt rum där de blir dubbade utav drottningen och får ta emot bevis samt en liten gåva. En stor och häftig upplevlese för barnen!

Vi gick även prinsessguidningen där vi fick en barnanpassad tur genom slottet och lärde oss en hel del om slottet samt hur man levde på den tiden.

Förutom dessa aktiviteter finns även möjlighet att köpa träsaker, så som sköldar och vapen, och sedan måla dessa. I denna yta kan man även måla på papper om man hellre föredrar det.

Speciellt just denna helg var att det även var medeltidsfestival på slottet där det fanns ett antal stånd med allt från demonstration av rustning och vapen samt bryggandets konst till mat till rena marknadsstånd med godis och prylar.

Barnen hade jättekul, även fast regnet kom infarande över slottet. Helt klart värt ett besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se