Kul på Experimentarium!
Annons
Reseberättelse:

Kul på Experimentarium!

(Danmark, Köpenhamn, Experimentarium)

Vi fick i uppdrag att vara testfamilj på Experimentarium i Köpenhamn. Familjen består av mamma, pappa och tre barn (1,5 år, 4,5 år och 7,5 år). Vi tog tåget från Malmö och bytte till buss 9A från Köpenhamns centralstation. En smidig resa på totalt knappt en timme. 

Barnen började på ljudavdelningen. Roligt tyckte 1-åringen att gå på ett piano som lät vid varje steg. De andra testade ljudmaskinerna men sprang snabbt vidare till klätterväggen. Har man som vi besökt flera science- och aktivitetcenter känner man igen sig. Det är luft, vatten, ljud och ljus och det finns mycket att trycka och känna på. Kluriga pussel med geometriska figurer att få ihop, extra stora såpbubblor att blåsa, magneter och rörelse. Cykeln och roddmaskinen som genererade saft som barnen sedan fick dricka upp var högt uppskattat av alla barnen.

Lokalen är rymlig och det är lätt att köra runt med barnvagn på de plana ytorna. Toaletterna är fräscha och det finns skötbord.

Det som både barnen och vi vuxna tyckte var extra roligt var utställningen Puls. Familjen fick registrera sig som ett lag och fick sedan checka in vid de olika stationerna. Laget ”surisarna” (efter att ha glömt en väska på bussen) blev genast på gott humör vid de roliga stationerna som handlade om fysiska samarbetsövningar. Favorit för alla blev en hinderbana i köksmiljö där det gällde att hinna fram till blinkande knappar utan att nudda golvet klättrandes på bl.a. kavlar och kylskåp. Kul med lagspel och med övningar som var på lika villkor för barn och vuxna. Bortsett då från 1,5-åringen som knappt kunde delta och fick bäras. Visst kan mindre barn också vara på Experimentarium och ha roligt med enstaka saker, men större behållning får lite äldre barn som kan förstå uppgifterna och har tålamod att vänta en stund på sin tur. Vi skulle rekommendera det till barn från 5 år och uppåt.  

Efter en eftermiddag med mycket rörelse var vi till slut trötta och hungriga. Experimentarium har en affär där det finns glass och lite mackor och sallader att köpa. Det finns stor plats att sitta och äta på och det såg ut som det var tillåtet att ha med sig egen mat.  Men vi valde att gå till Christianias street food market som ligger vägg i vägg. Underbart att avsluta utflykten med god mat och fin utsikt över vattnet och operan!

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se