Navet
Annons
Reseberättelse:

Navet

(Sverige, Borås, Navet Science center)

Vatten-tema

Näringslära på ett kul sätt

Mekano

Vi är en familj med två barn på 11 och 9 år. Vi åkte till Navet en söndag i mitten på juli. Det var väldigt lite folk den dagen vilket gynnade oss. Vi kunde prova alla saker i lugn och ro. Personalen som jobbade där hade därför mycket tid att förklara och visa hur saker och ting fungerade. Vi vill ge en stor eloge till dem för de var både hjälpsamma och duktiga.

På Navet finns många olika avdelningar med olika teman, en liten butik med roliga saker och det fanns lite fika att köpa.

Vi var där hela dagen och kände att vi hann med det mesta, d v s det är lagom stort. Det var experiment med vatten, en avdelning med bara Mekano där man fick styra olika Mekanobyggen, ett stort rum med matematik-tema där man kunde utmana varandra och massor av med olika spel. Det fanns ett pysselrum med pennor, sax, papper, klister och paljetter.

Navet hade bra och intressant information kring energi, återvinning, vattenrening mm. Passade oss vuxna bättre än barnen då de var otåliga att komma vidare, dock är det anpassat så det passade även dem.

Vi fick bygga en katapult av kapla-stavar och sedan försökte vi skjuta marshmallows i hinkar.

I vattenavdelningen byggde vi vattenvägar som de gjorde i antikens Rom. Svårt men roligt att plaska med vatten.

Vi kan sammanfatta hela vistelsen att både vi vuxna och barn var väldigt nöjda med Navet. Vi kan varmt rekommendera stora som små ett besök där. Ett extra plus för att det var rent och fräscht när vi var där.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se