Testfamilj på vattenhallen Science center
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på vattenhallen Science center

(Sverige, Lund, Vattenhallen Science Center)

Experiment

Inför stora showen

Vi besökte Vattenhallen med två killar (7 resp 11 år) som testfamilj. Lokalen är inte så stor. Jag misstänker att det lätt blir trångt om det kommer exempelvis en skolklass samtidigt.

Det finns en mängd olika naturvetenskapliga saker där man kan lära sig mycket. Dock inte så mycket rörande vatten som man kanske trott. Det som verkligen var uppskattat av barnen var dom experiment som personalen visade. Speciellt stora showen med brinnande och smällande. Det kanske inte är rättvist att jämföra denna upplevelsehall med Universeum och Dahlénium men då ligger man efter. Bäst utbyte av besöket har de lite äldre barnen som själva kan läsa och förstå.

Planetariumet var en god tanke men den yngre sonen ledsnade på att titta på film. Just detta att inte få prova på och se själv uppskattas inte av för unga barn.

Däremot var lukta, känna, se-väggen spännande! Synd bara att vissa hål satt lite för högt upp för barnen.

Vidare så saknar man en cafeteria med enklare mat.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se