Annons
Reseberättelse:

Skansen Akvariet

(Sverige, Stockholm, Skansen Akvariet)

Skansen ligger på Djurgården i Stockholm. För att komma dit tar man med fördel spårvagn, buss eller båt. Inne på Skansenområdet ligger även Akvariet som en separat attraktion med en egen entréavgift.

Denna besöktes av hela familjen bestående av två vuxna och fyra barn (15, 8, 6 och 6 år). På Skansen Akvariet finns såväl apor som reptiler, fiskar och flera andra småkryp. Det var ett besök som uppskattades av hela familjen oavsett ålder och tack vare det varierande utbudet av djur därinne kunde vi alla hitta våra egna favoritdjur.

Det fanns även en liten avdelning med skeletthuvuden där man kunde gissa vilket djur det var och sedan kunde man lyfta på en lucka och se om man hade rätt.

Inne i avdelningen med fiskar och krokodiler kunde man bland annat få syn på ”Nemo och Doris” vilket de mindre barnen tyckte var roligt. Där fanns det också större fiskar som hajar och rockor.

Är man rädd för ormar kanske man skall tänka sig för då det fanns väldigt många olika sorters ormar därinne. Om man däremot gillar ormar och andra reptiler finns det väldigt mycket att titta på och vid utgången har man även chansen att få klappa en orm och en spindel.

Utanför entrén till Akvariet finns en souvenirshop där man kan köpa sina egna favoritdjur.

Är man intresserad av apor, fiskar och reptiler så kan det vara värt ett besök på Skansen Akvariet, men man skall dock komma ihåg att man behöver betala en extra entréavgift på 120:-/vuxen eller 60:-/barn (6-15år) utöver den vanliga entrén till Skansen.

 

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se