Barnens slott i Kalmar
Annons
Reseberättelse:

Barnens slott i Kalmar

(Sverige, Kalmar, Kalmar slott)

En mulen dag i slutet av juli åkte vi på utflykt till Kalmar slott. Under högsommaren har de varje dag något som kallas barnens slott. Detta innebär att det finns extra många aktiviteter för barn på slottet.   Vi hade med våra två stora tjejer på 12 och 9 år samt vår bebis (7 månader gammal). Eftersom man inte får ta med sig vagn in i slottet (den ska lämnas på borggården) valde vi att ha bebisen i bärsele, vilket vi tyckte fungerade bra.

Vi började med att titta runt utomhus. Slottet ligger vackert beläget vid Östersjön. Det känns välbevarat. Väl inne på borggården var det full aktivitet. Personalen var utklädd och det fanns mycket för barn att göra. Man kunde t ex vara med i slottskampen som väpnare. På borggården och inne i slottet fanns det 10 olika utmaningar att lösa. När man löst en utmaning fick man en stämpel. Sist skulle man dra ut svärdet i stenen. Sedan fick man klä ut sig och dubbas till t ex prinsessa, riddare eller hertig under en speciell ceremoni. Under ceremonin fick alla barn varsitt bevis och smycke ”nyckeln till slottet”. Slottskampen var för barn från 7 år, men även mindre barn kunde utföra utmaningarna. Däremot var man tvungen att vara 7 år för att få dubbas.

På slottet tittade vi även på ett skådespel uppe i en av slottets salar. Det fanns även prinsessguidning, skattjakt, pysselverkstad och sagoberättande. Dessa aktiviteter var från 3 år. Det finns även guidningar för vuxna.  Det finns endast ett slottscafé, men vårt tips är att man tar med sig eget fika eller äter på annat ställe i Kalmar, eftersom utbudet och priserna inte riktigt passar en barnfamilj.

Tjejerna tyckte att själva slottet och dess utställningar var det mest intressanta. Det fanns många rum att gå runt i. Slottsmiljön var spännande och omgivningarna vackra. Vi skulle verkligen vilja rekommendera ett besök på Kalmar slott/barnens slott till barn i åldern 4-8 år som är intresserade av slott, prinsessor och riddare.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se