Testfamilj Knuthenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Knuthenborg Safaripark

(Danmark, Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Vi stannar och släpper giraffer över vägen.

Fin natur och stora träd i parken

Åsnan tror vi har något gott att bjuda på i bilen!

Vårt besök på Knuthenborg Safaripark blev en mycket lyckad utflykt.  Vi åkte lördagen den 6 september och det var perfekt att åka lite efter säsongen, inga köer och väntetider.  Direkt när man kommer in parken kör man över en färist och sedan är man mitt bland djuren! Vi var direkt omgärdade av åsnor och getter och man fick lov gå ur bilen, klappa och titta. Nästa område fick man dock inte lov att lämna bilen för där fanns bla zebror, noshörningar, giraffer, strutsar och antiloper. Girafferna hade söta ungar och eftersom det var en ganska kall och lite regning dag var djuren väldigt aktiva. Strutsarna sprang omkring och girafferna vandrade över vägen precis framför vår bil – det är ju inte varje dag man får släppa giraffer över vägen.
Man kommer nära djuren och det känns spännande. Eftersom stora delar av parken görs med bilen gör det heller inget om det regnar lite.

I flera hägn fick man gå ur bilen och klappa tex hästar och kameler. Bland känguruer och emuer går man till fots. Vi tog en promenad tillsammans med två Emuer…..

I andra hägn varken får man inte (och vill inte heller) lämna bilen. När man ska köra in till vargarna och tigrarna, kör man in i en inslussningsbur, ungefär som i Jurassicpark filmen. Grinden stängs noga bakom bilen innan grinden framför bilen öppnas.  Det var spännande att få köra in bland de vilda djuren! Som säkerhet finns det alltid bilar med djurparkspersonal inne i hägnen och det känns tryggt.

En upplevelse var också aporna! Man kör inte in till dem utan man åker i vagnar efter en traktor. Vagnarna har fönster till både väggar och tak och aporna är väl medvetna om att det vankas godis. De kommer farande och flyger upp på vagnarna direkt. De springer över taken och hänger i sidorna och man kommer riktigt nära dem. Man får också en hand med godis att peta ut till dem genom små hål i rutan. Nu hade aporna väldigt söta ungar och mina pojkar gillade rundturen så mycket att vi åkte den två gånger.

Man får köra som man vill över parken, kan stanna och stå still och sitta och titta eller köra tillbaka till ett hägn man tyckte om ta sig en titt till. Kan tänka mig att det är lite svårare en dag i högsäsong med väldigt mycket bilar. Förutom alla fina djur så finns det också en jättefin lekplats med något för barn i alla åldrar. Hinderbanan/naturbanan är lång och rolig att klättra och balansera på! Mina barn är 8 och 11 och den var perfekt för dem (och för större barn också, då mina ibland inte nådde upp helt) Där tillbringade vi en god stund.

 Lekplatsen och hinderbanan ligger i anslutning till restaurang och cafe Mombasa. Här finns också Congo Splash som är en sorts flumeride (liknande Liseberg), men eftersom det var en kall dag och vi frös lite så ville vi inte bli blöta och åkte inte den även om det ser väldigt rolig ut. 
På denna plats i parken har de också Tiger Expedition där man får följa med på en tur ur tigerperspektiv (på filmduk). Vi är tigerns öga och ser det som tigern ser. Trots att det är på danska och mina barn inte förstod vad de sa tyckte de att det var spännande.

På Mombasa åt vi lunch och det var vanlig snabbmat, hamburgare, nuggets, pizza m.m, men det smakade gott och portionerna var stora. God kulglass åt vi också, det fanns på ett par ställe i parken. Annars är det mycket platser och bord för egen picknick och det gick att köpa med sig matlådor från Mombasa om man ville äta på annan plats i parken. Det är en jättefin park med fina naturområde, en sjö och stora träd som säkert har många år på nacken.

Barnen tyckte att det var ”mycket roligare än vad de hade trott” och det är ett jättegott betyg! Vi vuxna var också väldigt nöjda med dagen och rekommenderar gärna parken till er alla! Det tar ca 1,5 timme att köra dit från brofästet, så bor man i Skåne passar det bra för en dagsutflykt.

Tusen tack barnsemester för att vi fick vara testfamilj !!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se