Annons
Reseberättelse:

Barnens Gård, sommar 2015

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Coola bilar

Söta djur

Roligt vattenland

En lagom varm dag i augusti begav sig familjen till Karlskrona för att besöka Barnens Gård.  Valet av dag visade sig vara riktigt bra. Kön var inte jättelång och när vi kom in var det lagom med besökare. Eftersom det till en början inte var så varmt valde vi att prova på lekattraktionerna först. Vi vuxna trodde att traktorbanan skulle vara en kul aktivitet hos våra pojkar på 3 och 6 år. Treåringen hade lite svårt att få det att flyta på, medan sexåringen tyckte att det var okej.

Efter att ha provat på bilarna gick vi vidare till "hopplandet". Hopplandet var en riktig hit för båda grabbarna. Det fanns flera olika hoppkuddar och vi provade såklart allt som var möjligt. Hinderbarnan var också spännande.

Efter mycket hopp och lek på "leklandsdelen" blev det en lunchpaus. Vi hade med oss matsäck och det fanns bra med bänkar och matplatser nära alla lekattraktioner.

När vi var mätta och nöjda fortsatte vi dagen med att titta på alla djuren. Treåringen var mest fascinerad av djuren. Roligast var nog de söta små grisarna och getterna. Hästarna var också roliga, men de befann sig lite längre bort.

Vi provade på "bumpball", något som vi vuxna tyckte var roligast (även att det fanns bumpball även i barnstorlek).

Det var mysigt med ett "bondgårdstema" på lekplatserna och det var lagom mycket besökare på varje del.

Framåt eftermiddagen blev det lite varmare så vi bestämde oss för att prova på vattenlandet. Vattenlandet var verkligen uppskattat av de små! Vi började med Äventyrspoolen och hade vi vuxna inte bestämt att vi skulle gå vidare och titta på de andra poolerna hade vi förmodligen kunnat spendera många timmar där.  Treåringen var för stor för "Lilla Forsen",  då den inte gick fort nog. Jätterutchen var kul, här kunde flera av oss åka samtidigt. Vildforsen var jättekul, den åkte vi flera gånger, men Tjurfallet var nog för lite större barn så den provade bara en vuxen (även om treåringen väldigt gärna hade velat åka den).

Barnens Gård var riktigt kul och vi kommer säkert att återvända om vi har vägarna förbi någon mer gång. Troligen lite trångt och långa köer under varma sommardagar, men en dag som denna var det perfekt!

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Gratis Fun Slush till barnen!
Gratis Fun Slush till barnen!
2 för 1 tis-tors på leklandet och 50% på aktiviteter mån-tis
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Furuviksparken
Gästrikland
Skistar Sälen
Dalarna
Järvzoo
Hälsingland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se