En höjdare!
Annons
Reseberättelse:

En höjdare!

(Sverige, Norrköping, Sörsjöns äventyrspark)

Sörsjön!

Ca. 7 meter upp i nätet!

Åktur över sjön!

En dag i juli styrde vi bilen in i de djupa skogarna en bit utanför Norrköping. Vi hade det speciella uppdraget att testa de stora och höga banorna i Sörsjöns äventyrspark.

När alla i familjen tagit på sig de rätta kläderna gick vi fram till ingången som ledde in i parken. Vi såg oss omkring och bara en liten bit bredvid oss fanns en väldigt vacker sjö med vatten som glittrade och en stor fin brygga. Den perfekta platsen för en picknick och ett litet dopp.

Vi gick in och såg de stora höghöjdsbanorna hänga uppe i träden. De fantastiska instruktörerna visade och berättade hur vi skulle ta på oss all utrustning, som man får låna på plats, samtidigt som en brasa sprakade bakom oss.

Alla i familjen fick varsin sele och två linor som man skulle hänga runt nacken.

En av instruktörerna hade en bra genomgång där vi fick lära oss hur man gjorde när man satte fast sig och tog loss sig. Hon berättade alla regler och sedan fick man ställa frågor om man hade några.
Vi fick också testa att gå en låg kort bana så att hon såg att alla hade förstått allt.
Sen var det bara att ge sig upp bland träden.

I två och en halv timme klättrade vi i banor på olika höjder med olika svårighetsgrader. Vi åkte också den långa linbanan, på ca 370 meter, över det stora svarta vattnet.  

Banorna var ca 2-20 meter höga och var indelade i olika nivåer på samma sätt som skidbackar brukar vara.
På slutet av alla banor var det en liten linbana som ledde ner till marken.

Vi tycker att parken passar alla barn från 6-7 år och vuxna. Det som var bäst var att det passade bra för alla i vår familj, både för vår 7 åring och för vår 15 åring.
Vi testade så många banor som möjligt, det var bara rädslan som satte gränserna. I anslutning till parken ligger en liten camping så nästa gång tar vi nog husvagnen med oss, för vi vill gärna komma tillbaka! J

Vid tangenterna/ 12-åringen i familjen

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se