Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Dalénium Science Center

(Sverige, Stenstorp, Dalénium Scince Center)

Lasershow:

Alla stolar är inte sköna stolar!

Den som kan tänka minst vinner!

Dalénium Science Center

För att hitta på något kul den kalla och blåsiga sommaren 2015 drog vi till Stenstorp i Västergötland för att besöka Dalénium Science Center. Med i bagaget hade vi biljetter från Barnsemester och ett uppdrag som testfamilj. Pappa i familjen åkte inte med denna gång utan ”vi” i den här berättelsen är mamma och tre barn, en kille som snart ska fylla 12, en tjej som är 9 och en kille som är 8.

Vår familj har besökt ganska många olika sciencecenter i flera olika länder, mycket beroende på att vi föräldrar är lite lätt insnöade på naturvetenskap, men också för att det är en sysselsättning som vi gillar allihop. Dalénium hade vi inte besökt förut och vi såg fram emot det allihop.

Barnen tyckte att lasershowen var det allra bästa. Den var välgjord och var något de inte hade sett förut. Även den vuxne i sällskapet tyckte att lasershowen var oväntat bra- det var också det allra första vi gjorde när vi kom och det var skönt att bara sitta ner och bli underhållen. För underhållande var det verkligen!

Barnens upplevelse av själva utställningen var spontant ”sådär”, men efter att ha lirkat lite med dem berodde det på att de redan sett de flesta experimenten och liknande och det har de rätt i. Det var inte så många saker som var unika, men vi enades om att det var en av de mest välgjorda utställningarna vi sett.

När rundturen i utställningen var klar tog vi en liten fika. Hela sällskapet tyckte att utbudet i fiket var lite trist, men det var trevligt att kunna sitta ner en liten stund efter besöket och snacka ihop oss – vi hade ju ett uppdrag som testfamilj och det behövde vi ju ta på allvar!

Hela besöket avslutades i butiken. De flesta sciencecenter har en rolig butik med lite kluriga grejer man inte ser så ofta i andra typer av butiker och så var det också på Dalénium. Barnen fick välja var sin grej och mamma hittade ett spel som också fick följa med hem.

Vi rekommenderar det här sciencecentret varmt. Det är lagom stort för att besöket ska ta ett par timmar, men ändå lagom litet för man ska orka testa allt. I utställningen fungerar alla experiment och liknande (utom ett när vi var där), vilket faktiskt är ovanligt. Utställningen känns ren och fräsch och beskrivningarna är tydliga och bra. Och finns, för det är inte heller självklart på alla sciencecenter…

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se