Annons
Reseberättelse:

En dag på Zoo i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Zoo København)

Vi valde att åka på en lång weekend till Köpenhamn och bo på hotell i samband med vårat testfamiljsuppdrag. Det blev Scandic Köpenhamn, som låg på lagom gång avstånd för barnen till det mesta, som t.ex. Ströget, Tivoli och centralstationen. Vi fick rum till bra pris och hotellet var jätte bra och barnanpassat.

Jag, min man och våra 2 barn, 6 och 8 år gamla, tog tåget från Alvesta ner till Malmö och över Öresund. Det gick jätte smidigt och framförallt snabbt. vi checkade in på hotellet och bara njöt av att vara ledig tillsammans. 

Dagen vi besökte Zoo var en av sommarens varmaste dagar, så med ryggsäckarna fulla av vattenflaskor, hoppade vi på bussen vid centralstationen och åkte mot zoo. Bussen stannar precis utanför och biljettsystemet är smidigt så vi kom fort in på området. 

P.g.a värmen så var det tyvärr många djur som inte syntes eller låg och gömde sig i skuggan, särskilt de nordiska djuren var svåra att se denna dag. Det var även en hel del häng som stod tomma och en del som var under renovering mitt i hög säsong. Det var lite tråkigt.

Dagens höjdpunkt var verkligen den arktiska ringen, här finns massor att lära sig och att få se en isbjörn i verkligeheten är verkligen fantastiskt.  Andra favoriter var girafferna, flodhästarna och uttrarna.  Barnen tyckte det var väldigt roligt att få vara med och utfodra djuren och att läsa på de barnanpassade tavlorna som fanns på några ställen, där man t.e.x. kunde testa på att hålla balansen. När det började bli långtråkigt att "bara" gå och kolla tog vi oss bort till lekplatsen, där barnen fick springa av sig en stund innan vi började gå mot utgången och souvenirbutiken. Trots att det var extremt varmt så fick vi en bra dag och alla var nöjda med besöket.

Jag skulle rekomendera att man tar med sig egen matsäck, för maten var enligt mig katastrof, dåligt utbud och dyrt. 

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
20% rabatt på entrépriset för barn 3-11 år på Odense ZOO
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
3000 kr rabatt per vuxen på familjeresa till Beijing
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Orsa Grönklitt
Dalarna
Fårup Sommerland
Danmark
Liseberg
Göteborg
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies