Zoo Köpenhamn Testfamilj
Annons
Reseberättelse:

Zoo Köpenhamn Testfamilj

(Danmark, Köpenhamn, Zoo København)

high-five med isbjörn

poppis pingviner

spännande nya djurarter

Vi provade Zoo Köpenhamn i mitten på juli. Det var varmt och soligt och lagom att gå runt i parken under en dag. Vi körde bil dit och att hitta parkering är inte helt lätt. Det är ganska få parkeringsmöjligheter precis vid zoo, men på gatorna runtomkring finns också möjlighet att stå, och vi hade till slut tur att hitta en gata där det fanns gratis parkering precis intill betalparkeringen – så det kan löna sig att åka runt lite, och sedan var det bara att promenera genom parken som ligger mittemot zoo, så en promenad som tog oss max 10 minuter med tre små barn.

Väl på plats var det lite kö till att köpa biljetter men vi som hade våra i förväg kunde bara gå rakt in, så förköp rekommenderas. Det finns skrindor att hyra på plats för att dra runt packning på. Inne på området finns också restauranger samt små kiosker med glass och dricka. Glass i djurkoppar blev en rolig och jämförelsevis billig souvenir för barnen att ta med hem. Givetvis fanns det gott om olika mjukisdjur och andra souvenirer att köpa för den som önskar, till ett pris som jag skulle bedöma är ganska normalt för nöjesparker (alltså inte speciellt billigt). För den som vill spara pengar på mat fanns det också picknickbord utspridda på lite olika platser i parken där du kan äta medhavd mat eller fika, och för den som hellre äter mat på plats fanns det ett utbud av olika rätter att välja på.

Vi var där under högsäsong och det var ganska gott om folk i parken men det kändes aldrig för trångt. Det fanns goda möjligheter att se djuren och komma dem ganska nära. Barnens favoritupplevelse var när isbjörnen simmade mot glaset och gjorde ”high-five” med dem!

Förutom djuren så fanns det också ett lekparksområde som uppskattades av våra barn (2-6 år). Här och var fanns också bänkar för att vila fötterna en stund. Toaletterna fick både ris och ros av oss, de fanns de som inte var så fräscha och så fanns det de som var helt okej, så där skulle en förbättring i sin helhet kunna ha höjt betyget för oss då man med småbarn behöver besöka dessa då och då, men när vi väl hittat ett bra ställe visste vi vart vi skulle gå nästa gång!

Tidsmässigt var våra barn, och vi vuxna, nöjda med en heldag i parken, en dags besök räcker för att hinna se och göra allt. Det är lagom med tid för att hinna gå runt och titta på allt, äta i lugn och ro och leka och strosa runt. Utbudet av djur är varierande och det finns mycket att se. Det är lagom långt att ta sig mellan de olika djuren och du hinner se många arter på kort tid.

Det fanns också ett ställe där barnen kunde gå och kika på djurskelett och pyssla, vilket uppskattades av våra två äldsta barn 4-6, medan det minsta var för ung för att kunna uppskatta denna aktivitet. Ansiktsmålning kan dock alla barn, oavsett ålder ta del av om så önskas.

Som helhet kände vi att det fanns områden som kändes lite slitna gällande material och färg och skulle kunna må bra av lite uppfräschning för att förstärka helhetsintrycket (lekplatsen var en av dessa även om barnen inte brydde sig om det). Vi skulle troligen inte åka till Köpenhamn enbart för att besöka denna djurpark då det finns minst likvärdiga alternativ i Sverige, men som en aktivitet bland flera i Danmark, eller som vi gjorde, som ett heldagsstopp på väg till fler resmål, så passar det alldeles utmärkt, och efter att ha bilat från södra Sverige är det alldeles lagom långt att först åka bil dit och sedan promenera runt och aktivera sig en hel dag innan man far vidare!

Barnen var nöjda med att ha fått se både giraffer och elefanter men också de lite mer annorlunda djuren som de inte hört talas om innan. Så de ger besöket godkänt! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se