En dag på Experimentarium i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

En dag på Experimentarium i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Experimentarium)

Vi fick i uppdrag att vara testfamilj på Experimentarium i Köpenhamn. Familjen består av mamma, pappa och tre barn (7 år flicka, 7 år pojke och 9 år pojke).

Vi tog bilen från Trelleborg en lördag i januari, och var framme vid experimentarium 11.30. Det finns många parkeringsplatser (kostar 20 DKK i timmen).

Vid den tiden var det väldigt lite folk, så vi kunde göra i stort sett vad vi ville.

Det första vi gjorde, var att registrera oss som ett lag och fick sedan checka in vid de olika stationerna.

Vi började på utställningen Puls, där det går ut på att samarbeta. Det var en stor hit hos samtliga barn, bl.a. hinderbanan, där man skulle leta efter blinkande knappar, och släcka de, utan att nudda golvet.

Instruktioner finns på Engelska, Danska och Svenska.

Hjärnan var också spännande tyckte våra barn, hur man kan lura den, hur den ser ut (det dissekerades en hjärna på plats). Man kunde också få sina hjärna scannad och få ett mail hem med ett resultat.

Jättestora såpbubblor, klättervägg, knep och knåp, bygg ihop kroppens delar, det finns massor att göra. Vi var där i nästan 4 timmar och barnen vill att vi åker dit snart igenJ

Toaletterna är fräscha och det finns skötbord. Det finns en liten kioskhörna, där man kan köpa mackor, frukt, dryck, godis och glass. Jag tycker att priserna är rimliga, men tyvärr fanns inget glutenfritt i matväg, men man är välkommen att ta med eget.

Passande åldrar är från 4 och uppåt skulle jag säga och vi rekommenderar det varmtJ

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se