Nu testar vi Gröna Lund
Annons
Reseberättelse:

Nu testar vi Gröna Lund

(Sverige, Stockholm, Gröna Lund)

Vi hade turen att bli utvalda som testafamilj till Gröna Lund. Sista lördagen för säsongen åkte vi på vårt planerade testfamiljsuppdrag. Våra två yngsta barn hade längtat hela sommaren efter detta tillfället. Trots att det var i september månad, så hade vi tur med vädret. Vi fick en underbar dag i solskenet ute på Djurgården.  

För att få ut maximalt av vår dag, så hängde vi på låset till nöjesparken. Det var många fler gäster som hade exakt samma tanke. Så trots att det var sent på säsongen och vi var i parken tidigt, så var det köer på flera av attraktionerna (ca 25-30 minuter till de populäraste). Det som man gjort bra på Gröna Lund är att man vid varje attraktion kan se uppskattad kötid (vilket gör att man har en val möjlighet). Man har även på sin hemsida tips om vilka dagar som det normalt är mindre folk i parken.

Hela familjen hade en jättekul dag. Det finns många aktiviteter i parken som lockar så väl små barn, tonåringar som vuxna. Eftersom området är delat i två delar (lilla och stora området), så fick familjen dela på sig. Vår minste dotter trivdes bäst i det lilla området. Där hennes två favorit åkattraktioner var Veteranbilarna och Cikuskarusellen.

Eftersom hon sitter i rullstol, så fick vi testa hur tillgängligheten är för funktionshindrad på Gröna Lund. I guidemappen för parken, så har man klassificerat tillgängligheten i i tre olika kategorier.

Men med ganska lätta medel, skull man kunna göra det mycket mera tillgängligt. Synd att man valt Grus utanför Pettson o Findus då det inte fungerar bra varken för rullstol eller barnvagn. En stengång från rampen till in och utgång är lätt ordnat. Ta även bort den helt överflödiga stolen i hallen när man kommer in. Den tillför inget utan är bara i vägen.

Riktigt dåligt att det inte finns hiss vid Spanska trappan. Det är 2015 inte 1915. Inte ens de branta ramperna där fungerar för en barnuterullstol. De är för breda så att hjulen hamnar emellan. Efter mycket jobb, i o m att jag just då som ensam vuxen med dotterns barnrullstol inte tog oss ner, fick vi åka varu-/sophissen. Vänlig personal, men riktigt dåligt minst sagt på en sådan stor nöjespark belägen i Stockholm.Hjälpsam personal vid karusellerna, men det finns fortfarande en hel del trappsteg där ramp saknas..

Våra två äldsta barn trivdes bäst i det stora området, och hade där flera åkattraktioner som de tyckte var bra. De tycker gärna om gamla klassiker som Radiobilarna och Jetline.

Eftersom vi var i parken stora delar av dagen, så fick vi även möjlighet att testa både restauranger och snabb maten. Vi testade bla.. Restaurangen Kaskad och åt pizza. Både maten och servicen var väldigt bra. Förutom det, så var även priserna där och på resten av matställena i parken väldigt humana.  

Sammanfattningsvis, så är det ett trevligt nöjesfält som passar hela familjen. Men det finns en hel del förbättringsområden när det gäller tillgängligheten.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se