Besök på Junibacken med en 5-åring och en 4-åring.
Annons
Reseberättelse:

Besök på Junibacken med en 5-åring och en 4-åring.

(Sverige, Stockholm, Junibacken)

Guldsmeden och Cafét från Lasse-Maja böckerna

Villa Villekulla på övre plan

Lek och bus i klätterrummet

Klätterträdet var poppis!

Jag och min familj besökte Junibacken en dag i augusti. Junibacken är en jättefin barnattraktion på Djurgården i Stockholm, där många av Astrid Lindgrens sagofigurer "bor". Men där hittar du även andra figurer, till barnens stora glädje kunde man gå in i cafét och guldsmedsbutiken som förekommer i Lasse-Maja böckerna. 

Junibacken består av två våningsplan. Entréplan har toaletter och kapprum, ett aktivitetsrum, en jättestor affär ed böcker och leksaker (som du tyvärr måste gå igenom varje gång du ska någonstans) och ett stort café / restaurang. Dessutom finns, innanför butiken, en liten scen där det finns uppträdanden då och då. Från detta plan utgår den berömda sagotågfärden. På övre plan finns Villa Villekulla och här utspelas den lite längre teaterpjäsen som förekommer två gånger om dagen i högsäsong. 

Barnen som besökte Junibacken var vid tillfället 4 och 5 år och älskade det. Dom uppskattade framför allt två saker. Sagotåget, som är ett tåg som går genom en sagovärld med väldigt vackra miljöer man åker förbi, men även Katla som var lite för läskigt för både 4-åringen och 5-åringen. Vi vuxna uppskattade Sagotåget lika mycket som barnen, det är mycket igenkänning...Förutom Sagotåget tyckte barnen att Pippiteatern var superkul. Den utspelar sig uppe på plan 2, utanför Villa Villekulla. Det fanns gott om plats för alla barn att sitta på golvet, men inte så jättemycket plats för vuxna som ej kan sitta på golvet. Fönsternischerna är breda men där fick inte alla plats. 

Inträde och café kostar en hel del pengar. På vintern finns inget bra ställe att äta matsäck på, men på sommaren kan man ju sitta utanför på gräsmattan. Det finns en stor barnvagnsparkering utanför entrén och det finns mycket plats att hänga av sig jackor och sånt innanför entrén. Jag saknade en lugnare avdelning, till exempel hade jag gärna haft ett amningsrum om jag hade mindre barn med mig. Det hade också varit fint med ett sagorum med böcker att låna. Det är hög ljudnivå och högt tempo så det gäller att vara laddad!

Jag tror att Junibacken är roligast tills man är 6-7 år, sen kanske det känns lite för barnsligt. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se