Sommarlov på High Chaparral
Annons
Reseberättelse:

Sommarlov på High Chaparral

(Sverige, Småland, High Chaparral)

Äntligen blev det augusti och vi fick börja packa inför några dagar i Småland och High Chaparral. Hela familjen som består av två vuxna samt fyra barn i åldrarna 10mån, 5år, 9år och 11år var super taggade. Efter ett par timmars bil körning och ett antal "är vi inte framme än " somnar barnen : ) Checkar in på campingen och barnen drar iväg och badar i den konstgjorda sjön.

Första kvällen blir det en hel del pang pang för barnen o vi vuxna myser.

Efter en lugn natt så blir det frukost på restaurang Diligensen. Sen får vi äntligen ställa oss i kö för att komma in…..

Börjar dagen med att planera vilka shower vi vill se. Är man där en dag så kan det bli stressigt att hinna med allt och det gäller att planera schemat. Vi är i parken två dagar.

Blir en första tur in i leksaks shoppen o köpa skott. Stoppar fickorna fulla med skott o sen drar pangande igång.

Efter att ha sett Lucky Luke showen så förstår vi ganska snabbt att 5 åringen vill se den igen imorgon förmiddag : ) Vi går o leker i Buffalo City, mini staden där barnen härjar runt för fullt och pangar. 5-åringen får snabbt små kompisar och busar med : ) Vi vuxna ta en kaffe hos mamma Dalton och barnen dyker in för glass paus. Har riktigt tur med vädret. Sol och moln om vartannat så det blir inte så stekande varmt. Barnen rider ponny som riktiga cowboys, vaskar guld, åker hjulångare, åker diligens, dansar line dance med mamma Dalton sen kommer stunt showen. Riktigt bra show där barnen o vuxna trollbinds. Där pangas det för fullt  samt exploderar. Jag och mini går ut efter en stund då det blir lite höga ljud o smällar.

Tillbaka på campingen blir det bad för de små igen : ) De somnar snabbt den kvällen : )

Ny dag, ny frukos tbuffe innan vi går in igen. Delar upp oss för 5-åringen blir det Lucky Luke show och den 9 åriga dottern vill kolla smycken istället.

Vi åker tåget där det blir rån och 5-åringen snackar till sig en tom hylsa från skurkarnas pistol. Lyckan är total : ) Hoppar av tåget i Old Mexico där det blir Zorro show samt mat paus. Passar på att införskaffa ett zorro svärd till 5-åringen med . Old Mexico känns fantastiskt trevligt.

Promenad där ifrån till Indian ön. Där vi ser på indian showen en stund. Kikar på Bison oxarna, indian hantverk samt  Bröderna Dalton kommer paddlandes runt Indianön. De busar med barnen och härjar för fullt med varandra.

Solen steker nu så det blir glasspaus : )

Har haft två super dagar i parken med shower, mycket lek o bus. Både vuxna och barn som gillar västern temat älskar denna park. Härligt och se vuxna utklädda med : ) Trevlig camping där det finns en hel del för barnen att leka med samt sjön är väldigt uppskattad. Kommer tillbaka fler år!!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se