Experimentarium i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

Experimentarium i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Experimentarium city)

Klättra

Stoora såpbubblor

Kroppen

En söndag morgon begav vi oss till Köpenhamn från Lund. Tog cirka 1h med bil. Bakom själva byggnaden fanns ett stort parkeringshus vilket var bra. Det var ganska bökigt att hitta dit så det var tur att vi hade med oss gps:en. Vi hade dock inte kollat vägen i förhand. Väl där inne är det jättestort och många saker som man kan göra. Har man inte vagn med sig, såsom vi, kan man låsa in sina ytterkläder i skåp men det kostar, tror det var 20 dk. Men det fanns även hyllor som man bara kunde lägga sina kläder i, vilket vi gjorde. Där inne finns det också toaletter, vilket var fräsch och städades ganska ofta. Rätt många också så man slapp köa. Vi började lite vid klättervägen som min 6 åring tyckte väldigt mycket om. Sen upptäckte vi att man kunde registrera sig med hjälp av sitt armband som man fick vid ingången och därmed kunde göra en typ av hinderbana. Vid varje bana fick man registrera sig och så fick man tävla på tid. Det tyckte vi var jätteroligt och där vi spenderade mesta av tiden. Ibland var det kö så då fick man vänta men det var inte så farligt. Tror det var 8 banor och vi vuxna och vår 6 åring kunde vara med på alla men vår 4 åring kunde inte vara med på 2 eller 3 stycken. Det fanns ett stort ställe där man kunde äta men såg att det fanns bord och stolar lite överallt. Vi hade inte mat med oss, vilket man kunde ha med sig så vi var ganska besvikna på maten som man kunde köpa där. Det fanns bara några mackor och sallad, glass och läsk. Vi valde att köpa glass o dricka och åt mat när vi kom hem till Sverige. 

Vi var där cirka 3h men hade säkert kunnat vara där längre om det inte hade varit för det dåliga utbudet av mat. Vår 4 åring hade jätteroligt säger hon men kunde inte testa allt på grund av hennes ålder. Vår 6 åring kunde testa fler saker än sin lillasyster men man fick förklara. Det positiva var att instruktionerna fanns på danska, svenska och engelska. Det var riktigt bra! Hade våra barn varit äldre så hade vi säkert kunnat spendera en hel dag där utan problem. Vi var riktig nöjda och kommer definitivt att åka dit igen i framtiden (fick förresten veta att dem kommer att flytta efter sommaren), och vi kan absolut rekommendera Experimentarium City i Köpenhamn till barnfamiljer med barn över 4 år eller/och vuxna utan barn. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se