Annons
Reseberättelse:

Perfekt eftermiddags utflykt

(Sverige , Helsingborg , Tropikariet )

Doktorfiskarna

Hajrevet

Nyfikna djur

Igår var vi på tropikariet som testfamilj och hade med oss barn på 2 år 4 år 5 år och 6år. Redan i entrén fanns det djur som gjorde barnen nyfikna med myror som jobba på i ett rör.

Vi fick en karta då det är på 4 våningar och personalen hjälpte oss hur vi skulle börja rundan och gå sen. Det kändes vetkligen som man gick in i helt andra världar när man gick runt där.

Barnen på 2 år och 4 år älska Madagaskar när djuren kom så in på oss och var livliga och lekte runt oss, där blev det många härliga skratt och miljön är helt fantastisk.

Sen gick vi vidare ner i hajrevet och det gilla alla barnen, vi satt där hur länge som helst och kolla på alla dessa fina fiskar och hajar. Vi hitta både Nemo och Doris ?Efter det var där ett rum med tre tankar med olika typ av vatten och djurliv som man fick stoppa händerna i. Doktorfiskarna var roligast som blev helt tokiga när man stoppa ner händerna.

Sen var det dax för den nattliga delen, alla var lite skeptiska när vi skulle in där men det mjukna snabbt. Närkontakt med en apa som hoppa upp på ryggen på mamma blev superkul och "maskar" ormar och fladdermös var läskigt populära.

Inne i regnskogen sen var det spännande att klättra upp i utsiktstornet och se över hela delen. Nära kontakt med helt tokiga apor, håriga spindlar och jäääätttteee stor anakonda var mycket positivt. Sen gick vi upp i en nyöppnad del med freaky djur riktigt roligt med alla de konstiga djuren som fanns.

Gräva upp en dinosaurier sysselsatte alla fyra barnen i en jätte sandlåda med spadar och penslar länge. Jämföra sig i längd,vikt, hopp med olika djur tycktes också kul.

Efter vår runda så passa vi på med fika och glass efter och den var också mycket populär vid timon djuren vid caféet alla fyra barnen gilla detta ställe och vi lär komma igen. Tyckte det var bra att det fanns toa på alla plan, hiss mellan våningarna, och inga problem att ta med vagnen runt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se