Kokpunkten Actionbad
Annons
Reseberättelse:

Kokpunkten Actionbad

(Sverige, Västerås, kokpunkten)

Vi (mamma + 2 söner på 9 resp 11 år) har haft glädjen att få vara testfamilj på Kokpunkten Actionbad i Västerås. Efter lite mer än en timmes bilresa är vi framme på parkeringen och tittar lite undrande på varandra. Har vi verkligen kommit rätt? Det vi ser är en sliten stor industribyggnad i rött tegel med trasiga fönster och två jättelika skorstenar. Men så ser vi att det står Actionbad med stora bokstäver på byggnaden och vi går in. Väl inne blir vi överraskade av en mycket fräsch och modern bad-anläggning med många konstnärliga ljusfenomen och kul åk-attraktioner. I kassan får man ett armband som används både för att låsa/låsa upp skåpet i omklädningsrummet samt att registrera köp inne på anläggningen, så man behöver inte hålla rätt på nycklar och värdesaker vilket jag som mamma uppskattade mycket. 

 

Överallt i lokalen är det musik på och hela tiden överraskades vi av olika ljusshower, vattenströmmar och bubblor mm. Det var både vackert, roligt, spännande och utmanande. Det går inte att ledsna på kokpunkten. Vi spenderade 6 timmar där utan att hinna blinka.

 

Det finns något för nästan alla åldrar. Det finns visserligen ett område för de allra minsta där det är max 7 års som gäller, men eftersom inträdet är ganska dyrt tycker vi nog att man bör vara både simkunnig och som minst omkring 8 år för att verkligen få ut det bästa av att besöka Kokpunkten. För yngre barn räcker vanliga simhallar och äventyrsbad definitivt. Men för äldre och modiga barn och vuxna finns flera jätteroliga och långa vattenrutschkanor som får det att både pirra magen och snurra i huvudet, men också de som är ren glädje och njutning att ta sig nedför liggandes i en gummiring. Att åka i fullständigt mörker, vilket man kan i "Black River" hade vi olika åsikter om. 11-åringen tjöt av glädje medan jag själv råkade ut för det ofrivilligt och det var inte uppskattat. jag vill veta åt vilket håll nästa sväng är och vill hinna hålla andan och stänga ögonen när det kommer mycket vatten. Men som tur är erbjuder Kokpunkten mycket att välja mellan och eftersom vi kom dit direkt när badet öppnade hann vi leka i ett par timmar innan det blev mycket folk och långa köer. Alla kunde hitta sin egen favorit och åka den många gånger.

 

När man behöver vila lite och ta en paus finns det 4 varma pooler att välja mellan samt en varm utomhuspool där man kan hämta frisk luft och njuta över utsikten ut över mälaren. Vi kan tänka oss att det är en extra sann fröjd att simma ut i denna varma pool på vintern…

 

Om man reser till kokpunkten i ett större sällskap ska man vara beredd på att det är lite svårt att orientera sig i början och man tappar lätt bort varandra eftersom det är så många olika trappor och våningar. Men ganska snart lär man sig var de olika vattenrutshkanorna kommer ned och vilka trappor som leder vart, så det känns tryggt ändå. Tack och lov finns även översiktliga kartor på några platser, så att man kan hitta rätt, och från flera platser har man utsikt över stora ytor i lokalen.

 

Om man ska åka till kokpunkten på lov eller regniga dagar är det nog en bra idé att förboka sin biljett på nätet, samt att satsa på att åka dit direkt när det öppnar. Vi upplevde att det blev mycket folk efter 14.00 och då fanns det inte nog med platser i restaurangen och det var svårt att hitta plats att lägga ifrån sig sin handduk. Dessutom blev det trängsel och ganska ånga köer vid de olika attraktionerna.

 

Vi tycker det var lite synd att de inte har något rum där man kan äta egen medhavd matsäck, för det blir en dyr utflykt om man ska betala både rättså dyr parkering (15 kr/timme), högt inträde (595 kr för en familjebiljett) och dessutom mat (priser mellan 39kr-79kr) och fika i restaurangen för hela familjen. Men den mat som de serverar var både mättande och god. Generösa portioner och hemkokt känsla. Vi kan verkligen rekommendera pasta carbonara och pasta m pesto. Det fanns även vegetariska, glutenfria och laktosfria alternativ. Men ändå - om vi ska göra fler besök - så önskar vi oss en plats där det är ok att äta egen matsäck. För hungriga och törstiga blev vi av alla av intensiv lek och den varma, fuktiga luften.

 

När jag frågade mina barn om de skulle vilja komma tillbaka någon mer gång till Kokpunkten, så tittade de på mig som om jag frågat världens mest onödiga fråga. Självklart vill vi komma tillbaka. Det här var en riktigt rolig utflykt för hela familjen.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se