Annons
Reseberättelse:

Höghöjdsbanan Treewalker

(Sverige, Ålstorp utanför Löddeköping, Treewalker)

Vår familj som betår av 2 vuxna och 2 barn (11, 14 år) hade turen att bli testfamilj för höghöjdsbanan Treewalker.

När vi kom dit dit fick vi anmäla oss och skriva på ett formulär om reglerna som gällde. Sedan blev det en praktisk genomgång av utrustningen. I den ingick även en guidad tur genom den gula banan innan vi på egen hand fick ge oss på övriga banor. Förutom den gula, lättaste banan, finns det två gröna, två blå och en röd höghöjdsbana. Vi blev rekommenderade attt genomföra dem i svårighetsordning och det tycker vi att man ska göra.

Mannen och äldsta dottern drog iväg och hann testa de båda gröna och de båda blå höghöjdsbanorna flera gånger innan dagen var slut. Banorna bjöd på blandade utmaningar, med både zip-lines, "fria fall, skateboard åk och olika svåra, läskiga klättermoment.

Jag och yngsta dottern tog det lite lugnare. När vi fastnade på ett klätterhinder i början på den andra gröna banan, som vi tyckte var läskigt, kom en av guiderna fram till oss, peppade oss och gav oss tips på hur vi skulle göra. Vips, så blev två avbrutna försök till att banan genomfördes två gånger av bara farten med ett leende från öra till öra.

Efter en timmes klättrande tog vi en fikapaus. Det behövdes fyllas på batterierna. Och vi vuxna behövde vila :-)

Rekommenderas att ta med en fikakorg och någon form av "trädgårdshandskar" till hela familjen.

Treewalker är ett häftigt familjeäventyr, där man bör vara över 10 år (ca 130-140 cm lång) för att klara av alla klättermomenten. Lite våglig måste man också vara.

Vi rekommenderar varmt alla att prova på Treewalker.

Innan vi hann göra färdigt sista banan var vi alla rörande överens om att detta vill vi göra om.

 

Hälsningar

familjen Wredström

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se