En eftermiddag med djuren tätt intill
Annons
Reseberättelse:

En eftermiddag med djuren tätt intill

(Sverige, Helsingborg, Tropikariet)

Det är enkelt att hitta till Tropikariet, även om det inte är skyltat så jättebra.

När man svänger in på parkeringen så ser byggnaden inte mycket ut till världen, och parkeringsmöjligheterna var tyvärr inte dom bästa.

Men när man kommer in, så det första man ser är kassan. Dom har lyckats få en mysig stämning.

Mycket trevlig personal i kassan och mycket hjälpsam.

Hissdörrarna är svåra att hantera om man skulle vara ensam med en syskonvagn. Däremot är jag djupt imponerad att man kunde ta sig runt överallt med vagnen. bra skyltat om lutningar mm.

Vi åkte först ner till källarplan, ett stort fin akvarium med fiskar och hajar. Lagom lågt, så min 2 åring kunde själv stå och titta in. Rummet brevid fanns det så man kunde röra vid fiskar, räkor mm.

Sen åkte vi upp till 4de våningen. Där fanns vandrande pinnar, grodor, fiskar, råttor mm men fanns skyltar om att det ska göras om.

Vidare till 3je våningen som blev min favorit. Apor som fritt skuttade rundor, att få se fladdermösen sitta i flock. Fanns även en fågel lös.

Ner till entreplan, där man såg råttor, lemurer och fler fåglar.

Cafeet testade vi inte, då vi inte såg någon skylt om allergi information. Shopen kändes rätt så dyr.

Mina barn på 7 månader och 2 år hade roligt och vi besöker gärna Tropikariet.

En pärla mitt i staden.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se