Fenomenalt på Fenomenalen i Visby
Annons
Reseberättelse:

Fenomenalt på Fenomenalen i Visby

(Sverige, Visby , Fenomenalen )

4-åringen testar green screen

Mycket att upptäcka!

8-åringen får sällskap av personalen i sin lek

Vi tillbringade en eftermiddag mitt i juli på Fenomenalen. Vi tog med några kompisar (som hade varit där förut), 7 barn hade vi med oss i åldrarna 4-13 år och ingen ville riktigt gå därifrån. Vädret var soligt och det var bara några andra familjer där under vårt besök. Det är säkert betydligt mer folk en regnig dag. I början var vi avvaktande, 13-åringen tyckte det verkade litet men ändrade sig och sa efteråt att: -Det var fett bra! Mycket att göra på liten yta!

Efter att vi nosat lite i alla hörn, så gick det upp för barnen att: -Aha man får verkligen prova allt som finns här! Det är inte så stort, lite som ett Tom Tits i miniatyr; men med massor av spel, byggmaterial, el, speglar, vind, löpande band, kugghjul och annat som kunde testas och upptäckas. Alla experiment fanns dessutom förklarade vetenskapligt om man verkligen ville veta hur det gick till. 

En av aktiviteterna var dragkamp där de lite svagare kunde vinna mot de starkare bara man valde rätt sida. Uppskattat av både stora och små. Man kunde även tex cykla för att alstra energi o tända lampor, leka med såpbubblor, bygga broar, spela spel - upptäcka helt enkelt! Fyraåringen byggde torn med stora legobitar och personalen sa att det var sommarens högsta, han blev så stolt! De som jobbade var runt och pratade med oss och andra, spelade spel med barnen och visade olika saker, toppenbra med sådant engagemang!

Alla hittade något att göra, en green screen där man agerade handbollsmålvakt var allas favorit. 11-åringen ville knappt prova något annat! Ensam eller tillsammans kunde man fånga bollar och att hamna på dagens topplista var ju superskoj!   

En show med fokus på ljus gav oss en extra upplevelse av kemi och fysik, min fyraåring tittade storögt på och utbrast: -Hon är som magisk! Äldsta sonen var stolt när han listade ut hur vissa experiment gjordes eftersom han gjort samma på kemin i skolan. Efteråt förklarades magin vetenskapligt efter barnens frågvisa frågor. Mycket bra!   

För de riktigt små barnen passade den stora runda mattan under ett cirkustak bra - plats för kryp o lek med stora klossar - så det fanns plats även för de minsta!  

Som slutkläm använder jag 13-åringens ord: -Det var fett bra! Mycket att göra på liten yta! 

Klart värt ett besök om man är nyfiken, leksugen och vetgirig och dessutom trött på sol eller regn utomhus och vill göra av med nåra timmar! Det passade verkligen alla åldrar, även vi vuxna hade skoj!   

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se