En heldag på Astrid Lindgrens Värld!
Annons
Reseberättelse:

En heldag på Astrid Lindgrens Värld!

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld)

Pippi Långstrump

Ronja Rövardotter

Bröderna Lejonhjärta

Vi, en famlij på två vuxna och tre barn (10 år, snart 10 år och 7 år) var en heldag på Astrid Lindgrens Värld i mitten av Juli 2016.

Inför besöket hade jag (mamman) laddat ner appen och kollat in deras hemsida för att gå igenom vad det fanns att göra samt kollat vilka tider de olika föreställningarna gick. Vi planerade in så många föreställningar som vi kunde för att få ut så mycket av sagornas värld som möjligt. Det jag saknade var att veta på ett ungefär hur långa varje föreställning var, men de flesta varade i 20-30 minuter.

Dagen började med Saltkråkans tåg sedan bar det av till Junibacken för att se när herr Nilsson fastnade med foten i rävfällan. Det stod ingenting om regn på vädret, men redan i början på dan kom första skuren och det regnade från och till hela dagen. Om man inte är förberedd på detta fanns det att köpa både paraply och ponchos till både barn och vuxna i de olika butikerna inne i parken.

Lekplatsen på Karlssons tak är något för alla barn i olika åldrar och precis intill fanns gungor. Runtomkring här fanns även bänkar med bord där du kunde sätta dig ner och äta medtagen mat ifall man föredrar detta. Efter en stunds lek var nästa föreställning, Emil i Lönneberga. Det var mycket folk, men här fanns det gått om plats att sitta även om vi kom strax innan det började. Efter föreställningen gick vi in och hälsade på Emil och hans familj.

Nästa förställning var Karlsson på taket. Här var en väldigt liten scen och liten läktare. Så vill man se bra eller överhuvudtaget gäller det att vara här i god tid. Vid sen ankomst fanns ingen chans att se något. Efter detta började våra magar kurra så vi tog Inte-Stöta-Marken-banan upp till Pannkakshuset. Inte-Stöta-Marken-banan var en utmaning för både barn och vuxna. Här kan barnen sysselsätta sig ett tag då den var lång och krävde mycket av varje individ. En riktig motorisk övning. Här intill fanns grillar där man kan grilla medhavande mat och undertiden kan barnen gå i labyrinten, testa på styltor, rida på lillagubben eller varför inte bli någon av alla Astrid Lindgren figurer genom att sätta huvudet i tavelväggen.

Vi valde att äta i Pannkakshuset. Här var det buffé, så vi fick äta hur mycket vi ville. Det var mycket folk vid lunch, men det var mycket rullians på folk och man fick snabbt bord om man hade lite tålamod. Det var human priser, vilket det var på de flesta matställerna och fiken i hela parken. Nackdelen på pannkakshuset var att mycket var slut och det tog tid innan det fylldes på även om man sa till. All personal visste inte var ny sylt eller socker fanns och även om det fanns färdiga pannkakor i värmeskåp tog det lång tid innan de fylldes på (speciellt om man skulle ta en andra gång). De prioriterade att fylla på pannkakor där man tog första gången. Vill du hämta en andra gång får du räkna med att vänta om något är slut, så ta MYCKET pannkakor första gången istället! Hallonsylten var saknad.

Efter magarna var mätta gick vi till Pippi och Villa Villekulla. Här får man vara i riktigt god tid för att se. Här mötte vi Pippis pappa och alla pirater när föreställningen var slut, och glöm inte låta barnen få sitta på Lilla gubben som står intill huset om de vill.

I närheten av Villa Villekulla ligger de små husen ifrån Bullerbyn. Alla tre husen, norrgården, mellangården och södergården. Intill dessa små hus låg en damm där det fanns flottar. Här fick barn testa att dra sig över dammen fram och tillbaka med hjälp av rep. Bredvid dammen kan du hoppa in i Rasmus lada och tidigare på dagen hade en föreställning med Rasmus varit (som vi valde att inte titta på).

Nästa föreställning var i Mattisborgen och här fick vi möta Ronja, Birk och alla rövare. Till slut avslutade vi dagen med Bröderna Lejonhjärta i Törnrosdalen. Vi lämnade parken när de stängde. Nöjda både vuxna och barn efter en härlig dag i parken.

Äldsta barnet uppskattade Pippi, Börderna Lejonhjärta, labyrinten, styltor och Inte-Stöta-Marken-banan.

Mellersta barnet uppskattade Saltkråkans tåg, Ronja Rövardotter och Emil i Lönneberga.

Yngsta barnet uppskattade Bröderna Lejonhjärta, Pippi och Leken på Karlssons tak.

Föräldrnar var eniga och uppskattade föreställningarna i Mattisborgen och Törnrosdalen mest.

Astid Lindgrens Värld är ett ställe som man i alla fall borde besöka en gång under barnens uppväxt om man verkligen vill komma närmre sagornas värld. En riktigt rolig, spännande och uppskattad dag för alla i familjen.

Tips:

·         Åk Saltkråkans tåg precis när det öppnar klockan 10. Kön och väntan blir annars oftast lång.

·         Sätt armband med barns namn och ert nummer. Finns utanför entrén och är en säkerhet ifall barnen kommer bort när det är mycket folk.

·         Ladda ner deras app – lätt att se vart du befinner dig och även när nästa föreställning börjar.

·         Planera dagen väl och prioritera vad ni vill få ut av dan om ni åker en dag. Tiden och timmarna går fort så vi rekomenderar att lägga upp dagen på två dagar när man ändå är där för att få uppleva så mycket som möjligt.

·         Var i god tid till föreställningarna om ni vill ha bra platser. Det blev fort trångt även om man var där 30-45 minuter innan det började.

·         Vill ni vara där tills de öppnar så kom en stund innan. Blir både köer för att parkera, då det kostar 50 kr, samt blir kön snabbt lång för att gå in i parken (speciellt där barnvagnar går in).

·         Förkör entrébiljett för att slippa stå i två köer vid ankomst. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se