En skön dag på Kolmården
Annons
Reseberättelse:

En skön dag på Kolmården

(Sverige , Norrköping , Kolmården)

Tittar på sälar

Hilja på svindlande höjder och lite björnsafari

Delfinshow och en fin tiger!

Jag och min man och våra tre barn( Märta 12 år, Widar 9 år och Hilja 2 månader) hade en toppendag på Kolmårdens djurpark!    Kolmården är en fin park som passar alla. Nu för tiden är det en nöjespark och en djurpark i ett! Känns som de utökar med fler åkattraktioner för att locka fler folk och attrahera en bredare publik. Nya träbanan "Wildfire" var en stor favorit för Widar och mannen. Backen som lutade i 83 grader pirrade skönt! Min och Märtas favoriter var helt klart delfinshowen och safarituren i gondoler! Lilla Hilja på två månader verkade oxå njuta under safarin.    Vi besökte parken en skön dag i juli. Massor av förväntansfulla barnfamiljer tågade in. Då våra barn är lite äldre skyndade vi på stegen genom Bamses värld för att hinna före lite folk till den helt nya bergodalbanan i trä, Wildfire. De gjorde vi rätt i!    De populära attraktionerna delfinshowen, safarin och Wildfire hade långa väntetider resten av dan. Safarin låg konstant på 40-50 minuters väntetid.  Köerna blev dock betydligt kortare sista timman och vi hade turen att de satte in en extra delfinshow 19:00 som bara vi och ca 100 personer till fått nyss om, så vi slapp vänta och knö med 1800 personer vid de tidigare showerna!    Matställen och toaletter fanns det gott om! Skönt att slippa att stå i milslånga köer när man är hungrig och kissnödig!    För lilla Hilja, 2 månader, gick det oxå bra, fick sitta i bärselen en del då barnvagnen ofta skulle parkeras utanför attraktionerna. Fungerade ju bra men lite trixigt när hon blev trött. Sälshowen t.ex. fick man inte rulla upp vagnen alls och Hilja låg och sov, så jag missade tyvärr den. Tråkigt att de inte är lite flexibla när det gäller spädbarn.. Plats fanns för några vagnar. I Bamses värld fanns ett pyttelitet amningsrum, helt okey men kunde varit större. Fanns plats för två ammande mammor. Fantastiska amningsrum på Liseberg och Legoland t.ex. borde de ta efter.    Om man summerar blev det en lyckad dag med djur, shower och åkattraktioner. En park som har något för de allra flesta. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se