Skönt avbrott med äventyr
Annons
Reseberättelse:

Skönt avbrott med äventyr

(Sverige, Torpshammar, Boda Borg i Torpshammar)

Exempel på bildtips

Exempel på instruktion

På vår resa norrut för att hälsa på släkten fick vi vara testfamilj på Boda Borg i Torpshammar. Det var en mycket intressant upplevelse. Det var första gången vår familj (mamma, pappa och 10-årig tjej) besökt ett äventyrshus av det här slaget. Boda Borg består av ett antal s.k. Questar, fyllda med utmaningar på olika nivåer som man ska klara med sitt lag. Det tips vi fick initialt var att läsa informationen noga vid ingången till respektive Quest, eftersom de innehöll en del vägledning inför utmaningarna som väntade. Samtliga Questar som vi testade bestod av olika delmoment, och man måste klara alla innan man fick godkänt och en lucka öppnades så att man kunde stämpla sitt stämpelkort.

Det var inte busenkelt, det ska jag medge direkt. Ibland måste man tänka logiskt på barns vis, ibland behöver man ha den vuxnes kunskaper vid frågemoment. Missar man ett delmoment får man gå ut och börja om. Varje gång! Både roligt och frustrerande. Det jag själv tyckte var mest positivt var att man helt och hållet fick välja vilka Questar man ville prova på. Lätt eller tufft är helt upp till varje lag. Äventyret påminner till viss del om Fångarna på fortet, men bara lite. Alla deltagare ska delta i alla Questar, och vissa delmonent kräver att minst 3 personer hjälps åt för att man ska få till det rent praktiskt inom den begränsade tidsramen. Och man får göra om en Quest tills man klarar den, om man inte väljer att ge upp, vill säga. Vi kände oss inte smartast i världen när det efter 3 timmar var dags för oss att dra vidare. Jag hade trott att ca 2 timmar skulle vara tillräckligt (vi hade en lång dagstripp i bil att avverka). Den person på Boda Borg som jag pratade med vid bokning av datum, rekommenderade att man planerade att stanna i minst 3 timmar. För vinnarskallar som tycker att det är viktigt att gå igenom alla Quester och klara allt, vågar jag påstå att det krävs att man avsätter 1 hel dag på Boda Borg. Eller varför inte ett 2-dagarsbesök med övernattning i huset intill. Bekväma, oämma kläder för lek och rörelse (gärna gympakläder) rekommenderas.

Vi hade med oss matsäck och hade nyligen ätit när vi kom till Torpshammar, men det fanns enklare mat att köpa på plats. Den testade vi dock inte. Trevlig, hjälpsam personal fanns tillhands, och det var ett uppskattat äventyr. Vi kan absolut tänka oss att besöka Boda Borg igen, och dottern var jättenöjd med det roliga avbrottet på en tidsödande bilresa.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se