Testfamilj Lycksele djurpark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Lycksele djurpark

(Sverige, Lycksele, Lycksele djurpark)

På genomresa från norr söderut tänkte vi att det kunde vara roligt att besöka Lycksele djurpark. För våran del blev det dock en rejäl avstickare då Lycksele ligger lite avsides. 
Men det blev verkligen en toppendag i parken. Den är ganska liten vilket är fördel med mindre barn men det tog ändå över 4 timmar utan mat/fika paus. 
Pga rejäl åska under besöket så blev det strömavbrott och endast kontant betalning. Det såldes korv m bröd, glass, dryck etc samt så erbjöds det lunchbuffe i resturangen vilket vi inte provade något utav. 

Våran 7 åring tyckte det var mest spännande med alla djur och ville veta allt. 5åringen nöjde sig med att se djuren.
Många av djuren hade ungar vilket var roligt att se och alla djuren var framme så vi fick se dem. 
Fjällräv, rödräv och varg var roligast att se enligt barnen.
Vi var med på rovdjurs -och sälmatning vilket var väldigt bra för då berättade djurskötaren en del om djuren och möjlighet fanns att ställa frågor. 
I anslutning till parken finns också Lyckoland med fin lekplats och tivoli. De har även barnens djurpark där man kan komma nära våra husdjur samt ha möjlighet att klappa dem och ta en liten ridtur på häst. Möjlighet fanns också åka guidad tågtur runt parken vilket vi inte provade. 

Minusen i parken var brännässlor så man fick ständigt ha koll på dem när man tittade på djuren.
Men även att tivolit, elbilar/båtar, ridning och sånt kostade extra. 10kr hit, 30kr dit osv. Vi föredrar parker där allt ingår.

Vi gillade ändå att det var en liten park med djur från vår breddgrad. 
Vi besökte parken en lördag i juli månad och det var inte mycket folk alls.




 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se