Prison Island - Halmstads eget fångarna på fortet
Annons
Reseberättelse:

Prison Island - Halmstads eget fångarna på fortet

(Sverige, Halmstad, Halmstad aktivitetscenter)

Vi hade turen att få bli testfamilj på Halmstads aktivitetscenter. Anläggningen erbjuder aktiviteter såsom Laserdome, Black Pearl Golf, Gladiatorkamp och Prion Island. För att läsa mer om de olika aktiviteterna så kan ni gå in på deras hemsida www.aktivitetscenter.nu.

Vi valde att prova på den sistnämnda aktiviteten, Prison Island. Aktiviteten påminner om ”fångarna på fortet” dock utan tigrar eller andra djur, samt att men befinner sig inomhus hela tiden. Man blir heller inte inlåst, däremot så släcks ljuset i cellen efter 15 sekunder om man misslyckas med sitt uppdrag. Något som ökar spänningsfaktorn - när den röda lampan börja lysa, då vill man skynda sig ut!

Vår familj består av tre barn i åldrarna 10, 12 och 14 samt mamma och pappa. Runt 10 år är nog det yngsta man ska vara för att få valuta för pengarna, dock kan jag inte se att det finns någon övre åldersgräns. Man väljer själv vilka celler man vill besöka, och utanför varje finns information om uppdraget kräver mestadels fysik, teknik eller taktik. Det är alltså en fördel att vara en mixad grupp med olika styrkor. Olika uppdrag kräver också olika antal medverkande, från en person och uppåt. De celler som man inte löser vid första försöket, eller har fått poäng på, kan man göra om tills man lyckas.

Det är olika svårighetsgrad på cellerna och man får poäng utifrån det. Bollspel (skjuta boll i mål) är en av de ”enklare” cellerna medan andra är baserade på gåtor, tankenötter för att knäcka koder, eller fysiska uppdrag som att klättra eller att inte nudda golv för att larmet inte ska gå.

Man har satsat mycket på rätt känsla i cellerna, och det är mycket häftig teknik med laserstrålar och larm som går. För att ge en känsla av variationen så kan jag nämna att cellerna har namn som Gravkammaren, Djungeln, Lekrummet, Koden, Lutande rummet, Fotboll, Star Wars…ja, ni fattar förhoppningsvis variationen ;-).

Vi kom lite för tidigt till anläggningen (på hemsidan rekommenderas att man bokar i förväg) men blev insläppta och väl omhändertagna av den supertrevliga personalen. Lokalerna är fräscha, och till skillnad från många andra liknande anläggningar så har de bakgrundsmusiken på en behaglig nivå så det går att föra ett samtal utan problem. Det finns en cafeteria som säljer lättare förtäring såsom korv och pizza slices samt snacks till humana priser. Trevligt för oss som är fem i familjen att kunna ta en paus och fylla på energin med lite mellanmål utan att kostnaderna drar iväg för mycket.

Innan start av Prison Island så får man en genomgång av personalen hur det fungerar, man får välja sitt lagnamn (en utmaning i sig!) och när man sedan låser upp första cellen med sitt nyckelkort så drar spelet igång. På monitorer uti gångarna kan man också se hur sitt eget lag ligger till i förhållande till andras. Eftersom vi var först på plats så låg vi länge bra till ;-), men under andra omgången kom det några amerikanska turister som tog första platsen med råge.

Man kan välja att köpa en timma eller flera, men precis som personalen rekommenderade så är nog två ett minimum. Vi valde att ta en timma först, sedan paus, för att sedan köra på ytterligare en timma. När man gör på detta viset så få man ett nytt scorecard vid den nya timman. Bra med det är att man kan göra om sina favoritceller. Dåligt är att man startar om igen, det hade varit kul att se hur många poäng samt celler man klarar av totalt. Dock så tickar tiden på om man köper flera timmar, något som jag inte tror är ett problem om man är endast vuxna, men med barn kan det vara skönt med en paus.

Ska jag, eller rättare sagt familjen summera besöket blir det: När kan vi åka hit igen?!

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se