Familjeäventyr
Annons
Reseberättelse:

Familjeäventyr

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Intressant i vattnets väg

Små tama apor i regnskogen

Lek på jobbis

Vår familj valdes till testfamilj på Universeum. Vi hade en kul dag hela familjen var nöjd. Våra barn är 2, 4 och 17år. 

Vi kom dit vid 11 på förmiddagen den 3/8 det var kö in men den förflyttade sej snabbt. När skulle gå in blev vi informerade att man inte fick ha barnvagn i regnskogen. Vi hade vår minsta i en sulky. Om man hade bebisar fanns det bärsele att låna. Vi valde att ställa vår vagn på barnvagnsparkeringen under regnskogsbesöket förövrigt hade vi med den hela tiden. 

Startade besöket med en häftig glashiss upp till "vattnets väg". Där fick vi göra en vandring från norr till söder genom det svenska landskapet. Uppleva växter djur mest fiskar. 

Fortsatte till akvariehallen där det finns över 30 000 olika fiskarter och sammanlagt 3 miljoner liter vatten. Vi tycke det var spännande att gå förbi de enorma akvarierna och det fanns även en tunnel där fiskarna simmade runt en.

Min sambo och barnen fortsatte in till dödliga skönheter. Jag vågade inte pga av ormfobi. De tyckte det var lite läskigt men coolt.

Vi gick sedan ut upp på takterrassen där det var istid. Där stod det konstgjorda enorma djur från istiden huvudrollen hade mammuten. En del av djuren rörde på sej det tyckte de små barnen var lite läskigt.

Sedan var det dags för lunch. Vi åt på andra plan vid affären där det serverades tacobuffe. Maten var inte jättegod men okej barnen gillade det. Kostade 90 kr för vuxna och 49 kr för barn. 

Mätta och glada var det dags för nya äventyr. Vi låste in våra väskor i skåpen i källaren och parkerade vagnen på barnvagnsparkeringen. Sedan begav det sej till regnskogen. Det var så vackert där med alla växter och djur. 

Efter detta blev det en tripp till rymden. Där vi kunde se hur astronauter lever i rymden. Väldigt intressant. På samma plan låg teknoteket. Här vilade vi oss lite och de små byggde med stora klossar. 

Sedan gick vi till ett nytt plan där det var temat hälsa. Där kunde du göra olika tester mycket med motion och koncentration. Det var intressant men lite svårt för de minsta.

Vi åkte ner till plan explora där det handlar om mycket om naturvetenskap och biomimetik. Även här fanns en del som var för invecklat för de minsta men det fanns en hel del att göra ändå. Favoriten var att göra enorma såpbubblor.

Trötta och nöjda kaffesugna fikasugna åkte vi ned till källaren. Vi hade egen fika med i kylväska. Stället heter jobbis ett perfekt lekställe för de minsta och med bord och stolar mikro och disk. Där var en minivärld med kök affärer och små roliga byggnader. 

Vi avslutade det hela i butiken och köpte lite sovinirer. Totalt var vi där i 6 timmar. 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se