Annons
Reseberättelse:

Dalenium Science Center i Stenstorp

(Sverige, Falköping, Dalenium)

Laser rummet

Vatten pumpning

Skogsarbete

Virvel

En regnig dag i slutet av juli åkte vi på en dagsutflykt till Dalenium i Stenstorp. Förväntan var hög då vi hört av vänner att det skulle vara mycket bra samt att det fått barnsemester.se pris för Sveriges bästa sciencecenter.

När vi kom in möttes vi av mycket trevlig personal som hälsade oss välkomna och berättade kort om dagens program.

Vi testade olika spännande experiment och tävlade mot varandra i olika grenar. Barnen gillade speciellt mycket ett mörkt rum som påminde om fångarna på fortet där man skulle krypa mellan laser strålar utan att bli träffade. Efter några timmars bus åt vi vår medhavda picknick lunch i fiket som var anpassat både för medhavd fika alt. så fanns ett litet utbud även att köpa om man glömt hemma. Noterade även att det fanns micro. Inget vi behövde men som sällan finns upplever jag.

Efter maten blev det lite bus och nya upptäckter i vattenrummet där man kunde testa ett stort teleskop och se långt bort. 

Personalen samlade in alla besökare då det var dags för sommarshowen. Detta uppskattade barnen då de fick se olika experiment med vatten o såpa. De som de tyckte va mest kul var när bubblorna började brinna. Dock upplevde jag showen som lite kort ca 15 min.

Dagen i Stenstorp var mycket trevlig och något som vi rekomenderar. Lokalerna var mycket bra, personalen var trevlig och aktiviteterna jättekul. Passande aktivitet från 3 år - 100 år

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se