Äventyrsbadet Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Äventyrsbadet Aqua Nova

(Sverige, Borlänge, Aqua Nova)

Vi blev utvalda att vara testfamilj för Maserhallen & Aqua Nova. En mulen augustidag satte vi oss i bilen och begav oss dit. Det var lätt att hitta dit. Vi kom dit strax efter att de hade öppnade och vi tänkte att det kanske skulle vara mycket folk men det var det inte. Nästan helt tomt på parkeringen (som var gratis) och ingen kö in till badet.

Vi gick och duschade och bytte om och letade oss ut till badet. Vi hittade först en motionsbassäng med hopptorn och en mindre barnpool. Men var är äventyrsbadet? undrade vi. Inga skyltar som visade vägen. Barnen, två tjejer på 6 och 10 år hoppade i barnbassängen och började leka. Jag fick gå runt och undersöka omgivningen. Bara stängda, låsta dörrar och grindar överallt. Till sist så såg jag en man komma gående från en dörr och in genom grinden mot mig. Då tänkte jag att där borta är kanske äventyrsbadet. Jag hämtade barnen och gick mot grindarna. Där var vi tvugna att använda ett slags armband som vi fått i entrén för att komma genom. Ut genom dörren och vips så hade vi hittat rätt.

Tjejerna ville prova vildforsen direkt så vi hoppade i. Där gick det undan. Jag blev lite rädd eftersom 6-åringen hamnade under vattnet några gånger och det var svårt att hinna ta emot henne.

Efter vildforsen blev det klätterväggens tur. Den blev mycket uppskattad av båda barnen. Jag väntade i vattnet nedanför. Efter det simmade vi runt och kollade lite. Vågmaskinen var igång och det var lite kul. På ett annat ställe kunde man simma ut till en utebassäng med virvelström. Det blev en favorit hos 10-åringen. Sen var det dags att prova vattenrutchkanorna. Den första vi provade var "Magic eye", en familjevänlig vattenrutchkana där man kan åka flera samtidigt, på gummiringar eller bara som man är. Den blev våran favorit. De andra två kanorna hade en åldersgräns på 10 år så 6-åringen fick vänta medans vi provade dessa. "3G" gick supersnabbt. Den gillade inte jag. "Black Hole" gick ganska sakta och var rätt mysig med effektfull belysning och en del alldeles kolsvart. Den hade min 6-åring också kunnat åka eftersom hon är simkunnig men vi följde ändå rekomendationerna. 

Efter mycket lek blev det dags för lunch. Resturangen låg vid kortsidan av motionsbassängen och det var rätt skönt att gå tillbaka dit och äta lunch för där var det lugnt och stillsamt. Resturangen hade många olika alternativ att välja mellan till humana priser.

Efter lunchen gick vi tillbaka till äventyrsbadet och lekte. Vu provade också den stora bubbelpoolen. Den gillade jag. Efter någon timme till tyckte jag att det var dags att åka hem. Både jag och barnen var nöjda.

Vi tyckte att äventyrsbadet var jättebra. Det fanns även en del för mindre barn. Det var lagom stort och lätt att som ensam vuxen hålla koll på båda barnen.

Att tänka på är att det är du som förälder som håller koll på dina barn, särskilt om de inte är så bra på att simma. De två badvakter som vi såg till höll bara till på samma ställe hela tiden och övervakade bara vågbassängen. Det mest otäcka stället var vildforsen, även för simkunniga och där hade de ingen koll alls.

Det är också förbjudet att ta med surfplatta, telefon, kamera in på badet. Förbjudet att fotografera vilket jag tycker kan vara bra, det är ju trots allt ett badhus.

Men i det stora hela så är vi nöjda med vårt besök och kan tänka oss att återkomma.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se