Universeum sommaren 2016
Annons
Reseberättelse:

Universeum sommaren 2016

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Vår familj med två barn 7 och 9 år gamla fick nöjet att vara testfamilj på Universeum. Vid kassan fick barnen ett spännande uppdragspass med frågor och uppdrag att besvara under besöket , en kul grej som gör att barnen tar till sig information och fakta på ett bra sätt. Vi sprang igenom det första uppdraget  med fiskar och fåglar från Sverige vilket gick ganska snabt.

Regnskogen hade vi dock höga förväntningar på men barnen tyckte inte riktigt att det var så kul då man inte kunde se några djur i träden plus att de tyckte klimatet var lite "jobbigt" därinne, man fick dock se pirayor och andra fiskar och fåglar.

Det som barnen gillade allra mest var hälsa-rummet där man fick testa på kondition, klättring, uthållighet och reaktionsförmåga som fotbollsmålvakt. Det fanns även ett rum med information om rymden och lite roliga aktiviteter utifrån det, man kunde bl.a se hur mycket man vägde på varje planet. Det finns två lunchställen på Universeum, ett på första plan och ett högst upp( grill) där man har gjort en fin utställning om istiden. Efter att ha gått och kikat på mammutar och tigrar och lyssnat om hur man levde på istiden bestämde vi oss för att äta, det fick bli grillen som var det närmaste. Det får dock ganska lågt betyg då det var lång väntetid på maten och vissa rätter var slut redan vid 13,30 på em.

Akvariet var en intressant upplevelse med hajar och ormar, vi lyssnade en stund på informationen om hajarna för att därefter lyssna på en kille som berättade om lika frukter som fanns i regnskogen, barnen fick dessutom smaka på bl.a papaya och mango. Det fanns öven en kul frågesport "gissa bajset" som kan kunde delta i.

Vi avslutade i shoppen som barnen älskade, där inne fanns en massa roliga grejer att köpa för både stora och små, så därinne tillbringade vi säkert en timme innan vi trötta gick ut för att äta Landvetters hemgjorda glass som fanns utanför entrén. Den kan vi varmt rekommendera. 

Som betyg får Unierseum 9 av 10 då vi tyckte det mesta var roligt, spännande och lärorikt och vi kan varmt rekommendera ett besök på Universum.  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se