Randers regnskov med tre barn
Annons
Reseberättelse:

Randers regnskov med tre barn

(Danmark, Randers, Randers Regnskov)

dags för äventyr i regnskogen!

Hur känns ormen? Hur smakar larver? Varför måste jaguarerna klättra eller simma till sin mat?

Varför ser jaguarerna olika ut? Barnen lärde sig mycket under besöket här!

I år när vi ändå skulle till Jylland, fick vi äran att vara testfamilj på Randers Regnskov. Redan från början blev vi mycket väl bemötta både via mail och i entrén . Vid ankomst fick barnen ett spännande häfte att fylla i allteftersom de hittade djuren i e olika "världsdelarna" samt akvariet, bara det gjorde att alla tre barnen trots sina olika åldrar (6, 0 och 13 år) alla var mycket uppmärksamma samt samarbetade med varandra (och tro mig, det händer inte särskilt ofta ;) )

Tack och lov kom vi redan när de öppnade och barnen var hungriga redan kl 11, så även om det tog en stund att hitta "lunchrummet" där man kunde äta medhavd mat, så slapp vi trängas både då och efter lunchen. Kl 12 kunde man få smaka på insekter och larver i foajén men först berättades det om dessa och var man äter dem - superbra tyckte vi föräldrar men barnen var för otåliga för att orka lyssna och koncentrera sig på att förstå danskan så de tröttnade ganska snabbt och struntade i smakproven  - istället gick vi ut i regnet o beskådade jaguarerna när de fick mat - det var ttydligen mycket mer spännande för då orkade de lyssna  - bra och pedagogisk guide som beättade om deras två jaguarer och sedan svarade på frågor man hade några.

 

Barnen tyckte nog att jaguarerna var det mest spännande men även alla andra djur - särskilt de som gick fritt (och detvar många!) var spännande. Mycket lärorik miljö med mycket fokus på att lära barnen att ta väl hand om naturen vilket man genom häftet man fick kunde fortsätta med hemma!

 

Helt klart värt ett esk om ni befinner er på Jylland! Dessutom är Randers en trevlig stad:)

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se