Testfamilj på Universeum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Universeum

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Regnskogen

En otäck orm

Mammututställning

Vi hade tur att bli uttagna som testfamilj till Universeum. Familjen består av två vuxna och en pojke 9,5 år och en flicka på 7 år. Vi besökte Universeum en gång när barnen var små och har länge velat åka dit igen, framförallt sonen har pratat om detta.

Vi trodde det skulle vara lugnt så här en bit in i augusti, men det var lång kö utanför dörren. Vi kom ändå in ganska snabbt och som tur var fanns det fortfarande förvaringsskåp kvar i källaren där vi kunde låsa in våra tillhörigheter.

Efter lite lek på "jobbis" så bestämde vi oss att äta lunch innan köerna blev för långa till tacobuffen i restaurangen. Ett klokt val. 

Därefter åkte vi en hiss "diagonalen" högst upp. Alla i familjen uppskattade vattnets väg och fiskarna, och barnen var fascinerade av ormarna. Därefter gick vi genom hela regnskogen på väg ner. Tyvärr tyckte barnen det var för varmt och blött och ville därifrån. Vi vuxna hade gärna gått där mycket längre.

Vi tittade på den intressanta utställningen om Mammutar högst upp på taket.

I Teknoteket kunde man göra konstverk av sugrör vilket barnen tyckte var kul. Jag gillade avdelningen om rymden. På våningen under var avdelningen om hälsa mer uppskattad än explora. Beror nog på att vi besökt flera bra science center.

Vi hade med fika som vi åt nere i "jobbis" och barnen kunde klättra och leka där igen, vilket de tyckte var jättekul. Slutligen besökte vi butiken, vilken är jättebra. Massor av kul att köpa och inte så farligt dyrt heller.

Alla var nöjda med dagen. Lite för mycket folk, men annars mycket kul för alla åldrar. Vi vuxna uppskattade Universeum lika mycket som barnen. Båda barnen var i en lagom ålder för att tycka det var roligt. Vi vuxna hade gärna lyssnat på några av de guider som berättade också, men det ville inte barnen. Tror därför att även lite större barn kan uppskatta Universeum. En hel dag behövs om man ska hinna gå igenom alla avdelningar utan att stressa för mycket.

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se