Annons
Reseberättelse:

Treewalker - Hinderbana på hög höjd

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

En eftermiddag i augusti testade jag, mina söner, 17 och 14 år, och deras kompis, också 17 år, hinderbanorna uppe bland träden. 

Först fick vi ta på oss hjälmar och selar och därefter fick vi en genomgång av hur klättringen fungerar och vad man ska tänka på. Sedan fick vi testa på en kort och ganska lätt bana som inte var så högt uppe i luften. Hela tiden fanns instruktören på plats för att ses så att vi gjorde rätt och för att svara på frågor. 

När vi klarat testbanan fick vi ge oss ut och klättra själva på de riktiga banorna. Vi började med en av de lättare banorna, grön 1, och det var en härlig känsla att känna att vi klarade den utan problem. Vi var lite nervösa för linbanan men det hade vi inte behövt vara för det var inte så svårt när vi väl var där. 

Efter första banan delade vi upp oss och de två äldsta klättrade på egen hand i snabbare tempo medan jag och 14-åringen tog det lite lugnare. Banorna bestod av olika moment som krävde balans, styrka och en gnutta mod. Vissa moment var lite kluriga och det gällde att tänka lite innan man gav sig ut på respektive hinder. Vi kände oss dock trygga hela tiden och det var ingen av oss som fastnade på något hinder. 

17-åringarna klättrade samtliga banor medan jag och 14-åringen klättrade tre av banorna. Vi stannade i drygt två timmar och tyckte att det var ganska lagom. Tyvärr kom det en regnskur, annars kunde det ha varit trevligt att stanna och fika.

Vi tyckte allihop att det var en rolig aktivitet och det var bra att vi kunde dela upp oss och på så sätt ta banorna i egen takt. På en av banorna blev det kö då en person från ett annat sällskap tvekade inför varje moment och det blev mycket väntande, vilket inte var så roligt.

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta aktiviteter för familjer med tonåringar och det var roligt att få prova på höghöjdsklättring. Det är ett bra sätt att komma ut, röra på sig och göra något roligt tillsammans.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se