Testfamilj: En regnig dag på Universeum i Göteborg
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj: En regnig dag på Universeum i Göteborg

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Fiskar och hajar simmar ovanför ens huvud

Diagonalen som tar en högst upp

Blåser såpbubblor

Efter en trög start på Lisebergs camping så kom vi iväg till centrum lite senare än planerat, kön till Universeum var lång vid 11-tiden - delvis beroende på att regnet låg i luften. En kvart sa killen att det skulle ta att komma in, vilket knappast kan ha stämt. Vi upplyste honom om att vi var testfamilj för barnsemester.se och hade fribiljetter och fick då komma förbi den långa kön.

Vi började med att ta den sk diagonalen rätt upp på sjunde våningen till utställningen om "vattnets väg" Här fanns massor att utforska, kanske mest spännande för sjuåringen. Kanske man kan testa att hellre ta Universeum "baklänges" och börja med hälsa och pyssel och sedan avsluta med vattnets väg då det var väl trångt i gångarna.

Vi fortsatte igenom akvariet och regnskogen, här deltog vi i dagens bajs-quiz. Kul frågesport och en liten paus att sitta ner. Vi tittade på fiskar, spindlar, ormar, sengångare, apor, fåglar mm

Tiden går fort då det är trångt och mycket man vill se, vi blev hungriga och fortsatte längst ner för att leta reda på en restaurang. Det var dåligt skyltat och vi hittade inte den restaurang som skulle finnas på entréplan (det visade sig sedan att den låg utanför entren?) Istället såg vi på hemsidan att det skulle finnas en sommargrill på fjärde våningen, där man skulle servera fisk, kött eller liknande. Tyvärr var det ont om plats och lång väntetid på mat. Dessutom falsk markndasföring då utbudet enbart bestod av korv eller hamburgare. Vi rekommenderar här att man tar med sig egen picnic och äter den längst ned i lekavdelningen eller äter då man är klar med besöket. Vid restaurangen på plan 4 kunde man iallafall se den nya utställningen om mammutar och sabeltandade tigrar mm. Stora djur som rörde lite på sig. lite halvkul tyckte barnen, inte mer.

Efter maten blev det lite motion då man fick prova på massa saker i hälsa. Här hittade vi även en hästsimulator som det var lång kö till. Hade nog behövts en värd i detta rum som visade hur man gjorde, många som väntade och svårt få igång hästen.  
Här fanns även en utställning om rymden som vi skummade igenom. Vi avslutade med pyssel i pysselrummet vilket var ett av de populäraste ställena för våra tjejer (7 och 12 år gamla).

Det tar några timmar att gå igenom byggnaden, man får inte ha bråttom då det finns massor att se och göra. Tiden går dessutom åt då det är mycket folk och köer över allt. Komihåg att vara här i tid så du slipper köa dig in. Universeum passar perfekt en regning sommarlovsdag tycker vi.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se