Utmanande och rolig dag i Boda Borg
Annons
Reseberättelse:

Utmanande och rolig dag i Boda Borg

(Sverige, Torpshammar, Boda Borg i Torpshammar)

Förväntansfulla, spända och nervösa anlände vi till Boda Borg i Torpshammar. Vi är en familj om mamma, pappa och 2 flickor på 5 och 9 år.

I receptionen fick vi reda på att man oftast bara klarar 2 rum första gången man besöker Boda Borg. Vi fick vårt stämpelkort och med hjälp av lite instruktioner från den trevliga receptionisten gav vi oss i kast med första rummet.

Rummen var uppdelade i färger, de gröna rummen var lättast och krävde ingen krypning eller klättring utan mer klurighet. De röda krävde lite mer krypning och klättring och de svarta var mycket krypning och klättring. Vi jobbade tillsammans hela familjen och lyckades efter några försök lösa uppgifterna där ganska så snabbt. Om man gör fel eller tar för lång tid på sig att lösa uppgifterna så får man börja om från början. Ibland måste man göra om rummen flera gången innan man klarar sig genom banan. Med stärkt självförtroende gick vi vidare för att testa ett annat rum, men det blev inte så lätt som vi hade trott. Vi fick jobba ännu mer för att lyckas med de uppgifterna. Om man behöver hjälp hur man ska lösa uppgifterna kan man alltid gå till receptionen för att få ledtrådar för att lösa uppgifterna. Vi testade många rum och gick glada och trötta ut därifrån med 4 stämplar efter över 4 timmars problemlösning.

Våra tjejer gillade de klurigare rummen, de flesta var gröna, men ett par av de röda rummen var också roliga. De svarta rummen försökte vi, men klarade inte någon av dem.

Boda Borg är ett väldigt trevligt ställe där man får använda både hjärna, styrka och smidighet. Ett tips är att ta på sig kläder man kan röra sig lätt i såsom träningskläder eller mjukiskläder. Man kan låsa in värdesaker i skåp och har man glömt lås kan man köpa i receptionen. Är man riktigt tävlingsinriktad kan man även ta med knäskydd eller hyra på plats.

De säljer lite enklare mat där, även om vi gärna sett lite mer matigare mat. På menyn finns korv, toast och Pan pizzor, allt färdigköpt och bara uppvärmt. Skulle varit trevligt med en hamburgare eller något man blir lite mättare på. Alternativet är att ta med egen matsäck.

Vi kan rekommendera detta för familjer med äventyrliga och tävlingsinriktade barn och föräldrar från 5-6 års ålder och så länge man har barnasinnet och tävlingsandan kvar. Vår yngsta tjej tyckte det var lite jobbigt och läskigt med de ljud och ljus som fanns i en del rum, men även stressen att klara av innan det lyste rött. Hon är en avvaktande tjej som jag tror kommer våga mer nästa gång vi gör om detta.

Tvärtemot lilltjejen så älskade vår äldsta allt med Boda Borg och ville inte åka därifrån. Man får inte vara rädd för mörka och trånga utrymmen då en del rum saknar fönster.

Vi kommer helt säkert besöka Boda Borg igen då detta är något som hela familjen tyckte om!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se