Testfamilj Odense Zoo
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Odense Zoo

(Danmark, Odense, Odense Zoo)

Besöket gjordes av en familj bestående av två vuxna och tre barn (3,6,8 år).

Innan besöket till parken ville vi kolla upp lite mer fakta på deras hemsida, vilken var helt ok. Parken har blivit utsedd till Europas bästa i kategorin upp till en halv miljon årliga besökare, så förväntningarna var ganska stora.

Vi besökte parken en söndag (12 juni 2016), efter lunch. Vilket innebar att den relativt lilla parkeringen vid parken var full och nästan omöjlig att köra runt i och fick därmed parkera på en gata längre bort.  

Vi började titta på Mungos. Som tur var upptäckte inte barnen att det hängde kaniner på en lina som de åt av, ingen trevlig syn. Därefter gick vi ner till tigrar och lejon. Fanns lite olika sätt att komma de närmre, bl a gå igenom en ”grotta” eller klättra upp ovanför dem. Döskalleaporna fick man gå in till och kom dem väldigt nära, uppskattat av barnen.  Lemurena var en stor favorit för vår treåring. Girafferna var väldigt fina och roligt att få vara så nära.  Det var en stor blandning av djur. Mellan djuren fanns olika lekplatser som barnen kunde leka av sig på. De var anpassade till olika åldrar, så alla barnen var nöjda.

Vi fikade på ett av parkens flera caféer, vilket hade ett helt ok utbud av glass och kakor.
Parken var väldigt trevlig, välskött och uppskattad av hela familjen med en bra blandning av djur och lekplatser. Betyg 8 av 10.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se