Annons
Reseberättelse:

Härlig hinderbana i trädtopparna!

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Uppe bland trädtopparna!

Lång och härlig zipline!

Röda banan

Håll balansen!

Till vår stora glädje blev vi utvalda som testfamilj för Treewalker! Vi hade aldrig gjort något liknande, men kände direkt att det skulle passa oss, eftersom vi älskar att testa nya saker. Familjen består av två vuxna och två barn som är 9 och 12 år.

Treewalker ligger en bit från stora vägen, i en vacker glänta i skogen. Det var inte speciellt svårt att hitta dit.

När vi anmält oss och skrivit på en blankett med enkla och tydliga regler, fick vi en genomgång av utrustningen. Den är av bästa kvalitet, och det var inte speciellt svårt, så vi kände oss trygga och säkra. Med hjälmar och selar på, fick vi tillsammans börja på den lättaste gula banan, för att känna på utrustningen och testa hur det var att klättra. När vi klarat det fick vi gå vidare på egen hand. Instruktören höll dock ett öga på oss, gav oss tips och fanns till hands hela tiden, vilket kändes tryggt.

Vi testade sedan de två gröna banorna, som var lite mer utmanande. Yngsta dottern klarade det galant, men var ändå tveksam till att gå vidare till de blåa som är ytterligare lite svårare. Men med lite peppning så vågade hon till slut. Vilken lycka! Det bästa med dessa är att en av dem avslutas med den längsta ziplinen som är underbart härlig! Vi är alla överens om att den är bland det bästa med hela banan!

Pappan och äldsta sonen gick sedan vidare till den röda banan, som de körde några gånger. Mamman provade ett par hinder men gick sedan tillbaka till start och konstaterade att det helt enkelt var mer jobbigt än roligt. Den banan avslutades dock med ett härligt fritt fall, som tjejerna missade...Men som tur var fanns det ett mindre fritt fall på en av de gröna banorna.

Eftersom de fortsätter att utveckla banorna kan man komma tillbaka flera gånger och uppleva nya saker, vilket är positivt.

Ingen av oss är höjdrädda, så det är svårt att säga hur man skull reagera om man är det. Men man var så fokuserad på hindren att man ibland faktiskt glömde bort att man befann sig högt uppe i luften!

När mamman trillade ner på en av banorna kunde hon konstatera att säkerhetsselen fungerade alleles utmärkt! Fick även tips av personalen hur man bäst skulle ta sig upp igen.

Först tyckte vi att det lät lite kort tid med tre timmar, men när vi väl var där insåg vi att det var alleles lagom! Det är ganska fysiskt så man blir faktiskt ganska trött. Dagen efter hade i alla fall vi vuxna träningsvärk på olika ställen...

Det var bara vi och en familj till där, vilket kändes ganska lyxigt, för man kunde gå helt i sin egen takt och det blev aldrig någon kö.

Tänk på att ha oömma kläder, eftersom man kan få kåda på sig. Man bör också ha smidiga och ganska åtsittande kläder, gymnastikskor och uppsatt hår. Handskar kan man ha, men vi klarade oss bra utan. Myggmedel kan vara bra. Dricka fanns att köpa, men man kan ta med lite snacks/fika.

Det här var något av det roligaste vi gjort! Kul att alla i familjen kan vara med, och kul att vara ute i naturen och göra något fysiskt som alla gillade. Vi kommer gärna tillbaka igen!!

   

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se