Testfamilj på Skara Sommarland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Skara Sommarland

(Sverige, Skara, Skara Sommarland)

Vi hade förmånen att som testfamilj få besöka Skara Sommarland under en dag. Vår testfamilj bestod av mamma, pappa, två killar på 14 och 13 år och två tjejer på 10 och 9 år. I sällskap hade vi dessutom mormor och moster, samt hennes två söner 3 och 1 år gamla.

Vi valde att besöka parken i mitten av augusti, då vi ville undvika högsäsong.  Vi kom fram till parken strax innan de öppnade kl 10 och då fanns det gott om plats på parkeringen och det gick snabbt att komma in genom entrén, så tänk på att vara ute i god tid. Vädret var till en början mulet, men det klarnade upp fram emot lunch och under eftermiddagen var det strålande sol och perfekt badväder!

Vi började vårt besök med en tur i "Tranan" och därefter "Spinner". Barnen tyckte de var ok, men det var ju inga särskilt häftiga attraktioner som de har på Liseberg. Därefter stannade vi till en stund så 3-åringen fick gräva lite grävmaskin i sanden, åka några minikaruseller och 1-åringen fick gunga. Tivoliparken stod näst på tur och där fick 3-åringen åka flygkarusell, köra lastbiljskonvoj och åka slänggungan. De äldre barnen provade på de lite större attraktionerna och favoriterna där blev "Fyren", "Vikingen" och "Rodeo", även om dessa inte heller var några "värstingattraktioner".

Sen var det dags för lunch och vi valde att äta tacobuffé, som var god men något dyr för vuxna. Dock hade de bra barnpris. Den stora nackdelen här var den enorma mängd getingar som huserade vid restaurangen. Vi kunde inte ens sitta ner och äta maten i lugn och ro, vilket tyvärr förtog mycket av vår upplevelse (dock inget personalen kunde hjälpa).

Efter lunch delade vi på oss - mormor och moster tog med sig de små pojkarna till sandlådan och tog en tur med Sommarlandståget runt parken. Detta blev höjdpunkten för både 1-åringen och 3-åringen. Vi övriga tillbringade resten av eftermiddagen i vattenlandet till de stora barnens förtjusning. Här blev det genast mer fart, fläkt och vattenstänk! Favoriterna här blev "Cobra", "Vortex", vågpoolen och "Racer". Årets nyhet "Snakepit" var de däremot lite besvikna över. Avslutningsvis provade 14-åringen på att åka "kneeboard" i Vattenskidsjön, vilket han tyckte var väldigt roligt. Därefter sammanstrålade vi med den andra gruppen och köpte mjukglass och godis. På vägen ut ur parken stannade vi till så barnen fick springa i de stora "hamsterhjulen", upptäcka "Vattenverkstan" och köra några varv i "Trampbilstaden", vilket blev mångas favorit!

Sammanfattningsvis hade vi en härlig dag med bra väder och lagom mycket folk. Parken är fin och välskött, det finns gott om toaletter, det finns något att göra för de flesta åldrar och personalen är mycket trevlig! Vi rekommenderar att besöka parken under försäsong för att undvika både getingar och långa köer ... ;-). Dock tyckte vi att det var lite tidigt att stänga kl 17:00. För att hinna med allt i lugn och ro och slippa stressa rekommenderas två dagar i parken.

+  Många attraktioner för olika åldrar, fin och välskött park, trevlig personal, stort vattenland.

-  Stängde redan 17:00, dyrt att spela på hjulen, för lite häftiga åkattraktioner för de stora barnen, Gokart ingår inte i entréavgiften.

Vi vill slutligen tacka barnsemester.se och Skara sommarland för en toppendag!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se