Annons
Reseberättelse:

Lycksele djurpark

(, Lycksele djurpark)

Djurparkståget

Björnarna

Säldammen

Stor varg

 Vi bestämde oss för att besöka djurparken för en dag, jag med sambo och våra tvillingar på 6 år. Solen lyste och vi tänkte det kunde bli en bra dag att traska runt en stund. Vi behövde inte åka långt eftersom vi bor i Lycksele, men vi brukar inte besöka parken än fast den finns så nära. Man brukar passera och ser alla bilar och långa köer och tänker... nä inte idag... å dagarna går.. Men idag var det vår tur, kön va inte alls lång och det var gott om platser, vi var där dock redan då de öppnade. Väl inne började vi med att åka djurparkståget runt för att se var vi skulle gå om det fanns något mer intressant än nått annat. Barnen tyckte det var kul med tåget, och vi såg en hel del djur därifrån. Väl tillbaka till entrén stegade vi mot sälarna och akvariet. Dock var akvariet en besvikelse. Dess glansdagar hade passerat. Lite fiskar och få ställen att se på fiskarna. Så vi gick till björnarna för att fika lite av vårt medhavda fika. Gott om platser att sitta på och det är rätt mysigt uppe på björnberget. Ett fräscht café och toamöjligheter fanns även där. Å mitt där vi sitter brakar det loss. Vars kom de mörka molnen ifrån, väderprognosen stämde INTE. Åskan mullrade och det öste ner. Alla tog skydd inne i caféets lokaler, vi satt där en stund men tillslut gav vi upp, vi gick nedför berget, dock fick vi se en del djur som ibland brukar va svårt att få se. Riktigt blöta var vi när vi väl kom ner till entrén tog vi möjligheten att få fara dit nästa dag och fortsätta.. Dagen därpå var vädret lite bättre. Barnens djurpark var barnens favorit, där dom får klappa djuren, vissa killingar är riktigt sällskapliga =)) Sen ville barnen leka i lyckoland, stor bra lekpark med en hel del att klättra i, stutsmattor och linbanor. Grabben gillade trampbåtarna medan tjejen gärna åkte linbanorna. De stora åktuberna var alldeles för läskiga så dom ville de inte prova, och jag var glad för det. Har som liten själv åkt de.. en gång.. och aldrig mer. Dom går för fort, man bränner sig på armarna då man försöker bromsa och man flyger ut. Sedan hade dom ett tivoli, tja det är väl för att dra ur mer pengar ur oss föräldrar, jo visst är det kul men det blir fort dyrt. Parken ligger beläget på ett berg så det är till att ha sköna skor och för er som styr vagnar får hålla i dem ordentligt. Mycket uppför och nerför men bra väg att gå på. Dock för vi vuxna som bor i norrland är inte djuren så imponerande, tja kanske myskoxen och visenten. I stora hela är det en trevlig park. Bra och rena toaletter, bra restaurang och caféer. Stort plus att man får ta med egen mat eller fika och att det finns även tillgång till en grillkåta där man kan göra upp en eld och grilla om man vill. Många djur fick vi se, fast barnen gillade dom vanliga bondgårdsdjuren bäst.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per vuxen på Kattegatcentret
Gå 2 betala för 1 på Dalénium Science Center
Fri entré för 2 barn per betalande vuxen på Söderhällgården
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Liseberg
Göteborg
Astrid Lindgrens Värld
Småland
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se