Oväntat bra!
Annons
Reseberättelse:

Oväntat bra!

(Sverige, Helsingborg, Fredriksdal museer och trädgårdar)

Gammaldags inredd affär med mycket att titta på.

Fin, rolig, enkel plats att leka affär vid trevliga trädgårdscafeet.

Lagom långa promenader i vacker miljö bland äldre byggnader och olika slag djur.

En mamma, en mormor, en 8-åring, en 5-åring och en 1-åring hade en mycket trevlig eftermiddag på Fredrikdals museer och trädgårdar.

Först tyckte mamman att det verkade lite tråkigt, men det visade sig vara helt fel. I all sin enkelhet bjöds vi på en mysig eftermiddag. 3 barn i helt olika åldrar var alla mycket nöjda och vill åka tillbaka. 

1 åringen tyckte om att titta på djuren.

5 åringen tyckte bäst om småhusen och tyckte inget var dåligt.

8 åringen tyckte allt var bra, men tyckte det var lite dåligt att vissa stubbar i "trollskogen" inte var stabila.

Mamman tyckte mycket om den lugna och vackra miljön. Minus för elstängsel runt vissa hagar som 1-åringen kunde nå allt för lätt. Framgick inte riktigt om de var strömförande eller ej.

Parken bjöd in till lagom långa promenader och olika miljöer. Olika bondgårdsdjur i stora hagar, mysigt trädgårdscafe, olika gamla hus och miljöer.

Lite här och var hade de gjort små enkla, men roliga stopp och platser för barnen att leka. En liten "trollskog" med stubbar att gå balansgång på och små hus att glömma sig i. Vid trädgårdscafeet fanns ett litet marknadsstånd där barnen kunde leka affär.

Djuren var lagom många och lätt tillgängliga. 8-åringen stod länge och "dirigerade" ett gäng kor som råmade i kör.

De gamla husen och miljöerna var barnvänliga och man fick röra sig fritt i dem utan avspärrningar och förbud. Skönt för mig som förälder att slippa vakta barnen så de inte rörde något de inte fick.

Kan varmt rekommendera ett besök en dag med vackert väder då man till stor del är utomhus.

Fredrikdals museer och trädgårdar blev verkligen en ny trevlig bekantskap som jag rekommenderar alla barnfamiljer att besöka!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se