Uppskattat besök på Fenomenalen
Annons
Reseberättelse:

Uppskattat besök på Fenomenalen

(Sverige, Visby, Fenomenalen)

kugghjul

elkretsar

Knep & Knåp

Vi besökte Fenomenalen som testfamilj under medeltidsveckan 2016. Tanken var att hela familjen bestående av två vuxna och två pojkar på sju och elva år skulle göra besöket. Men dagen innan blev 11-åringen sjuk och klarade inte åka med så det var bara en vuxen som åkte med 7-åringen till Fenomenalen.

Vi kom dit klockan halv tre på eftermiddagen och det var ganska bra med folk. Första känslan man fick när man kom in var att det var väldigt litet. Vi har tidigare besökt Fenomenmagasinet i Linköping, Tom Tits i Södertälje och Molekylverkstaden i Stenungsund som är likande anläggningar. Till skillnad från de andra ställena så var allting helt och rent på Fenomenalen. Lokalerna kändes fräscha och personalen var mycket trevliga och hjälpsamma. Även om det ser litet ut så finns det mer än väl aktiviteter för att spendera upp mot en halvdag här. Sonens favorit var kuddarna som skulle byggas ihop till en stor kub. Dock var det roligare att bygga ett fort av kuddelarna. Han gillade också elstationen där man skulle koppla ihop olika saker för att få en sluten elektrisk krets och kugghjulsväggen. Det fanns en station med ett interaktivt datorspel där man skulle vara målvakt och rädda handbollar som sköts mot målet. Det var alltid mycket folk vid den stationen så det kunde vara svårt att komma till. Sonen tyckte det var för svårt pga. att han inte är så lång.

Dagen vi var på Fenomenalen hade de en magisk kemishow där olika experiment utfördes. Tyvärr så hade vi inte kollat upp detta i förväg så vi hade inte varit så länge på Fenomenalen innan showen. Sonen hade lite svårt att koncentrera sig på showen för han ville bara ner till aktiviteterna igen. Kanske bättre om man hinner leka av sig lite mera innan showen börjar. Men showen i sig var bra utförd och spännande för de yngre.

Fenomenalen är helt klart värd ett besök. Här får man både leka och lära sig på samma gång. Det passar för alla åldrar. Man kan tydligt se på besökarna att både vuxna, barn och tonåringar roade sig.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se