Annons
Reseberättelse:

Julita Gård med Pettson & Findus

(Sverige, Julita Gård)

Söndagen den 31 juli så kom hela familjen (William 6 år, Elin 4,5 år, mamma Åsa och pappa Ingemar) äntligen iväg. Vi gjorde dagsutflykten som en liten överraskningspresent till dottern på namnsdagen. Efter cirka 2,5 timmar i bilen inklusive rastning kom vi äntligen fram till rätt destination, barnens gissningar vart färden skulle bära av vad egentligen oändliga.

Väl framme fullkomligt skrek barnen av glädje när de i entréhallen såg katten Findus på väggen.

Att släppa loss barnen med dessa underbara skådespelare Pettson & Findus känns så otroligt tryggt och rogivande. Vem vill inte springa ikapp med Findus till Pettsons hus?

Efter att Pettson och alla barnen kommit fram till Findus på gården fick vi alla en genomgång när och vad som skulle hända under eftermiddagen.

Leken blandades med uppträdande på traktorflak och kurragömma var populärt liksom att fixa och dona hemma vid Pettson och Findus hus. Tänk vad många barn som ville hjälpa till att diska och tvätta mattor för att inte tala om när det var dags att hjälpa Pettson vattna växterna i trädgårdslandet.

Helt otroligt vilket minne ”gubben” Pettson hade för namn på barnen, så roligt att få iaktta detta som förälder när barnen bara smälter in i skådespeleriet som försiggår.

De barn och en del föräldrar som ville fotograferas tillsammans med Pettson & Findus fick den möjligheten efter en kortare paus och därefter var det dags för Findus att presentera mucklorna för barnen och en vandring runt Pettsongården och andra delar av Julita gård.

Under muckelvandringen uppkom många tillfällen där barnen fick kunskap om både växter, djur och naturens kretslopp vilket gjordes på ett mycket pedagogiskt vis av Pettson.

Mellan de olika aktiviteterna fanns gott om tid för barnen att på egen hand prova att gå på styltor, hälsa på hos hönsen, testa traktorn eller sitta på trähästen. För det ska ni som föräldrar veta att sitta stilla hos Pettson & Findus det går bara inte – iallafall inte för våra barn.

Avslutningsvis på en mycket intensiv men otroligt rolig eftermiddag var det dags för alla barnen att hjälpa Pettson och Findus att mata djuren på Julita gård, vilket var ännu en mycket uppskattad aktivitet för alla barnen som var där denna soliga men blåsiga sista söndagseftermiddag i juli månad.

Efter att ha fått lite fika i magen satte sig två trötta men mycket nöjda barn i bilen för en lång färd hem och efter 5 minuter sov de sött i baksätet.

När vi i efterhand frågar barnen vad som var allra bäst med eftermiddagen säger båda två – ALLT!

Kan varmt rekommendera detta utflyktsmål till kommande säsong 2017 både för barnen men också för oss föräldrar.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
20% rabatt på entrén på Jump Malmö
Fri entré för ett barn per vuxen på Kattegatcentret
Gratis Fun Slush till barnen!
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Givskud Zoo
Danmark
Lalandia Rødby
Danmark
Djurs Sommerland
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se