En dag på Navet i Borås
Annons
Reseberättelse:

En dag på Navet i Borås

(Sverige, Borås, Navet)

På Navet så uppmuntras och stimuleras nyfikenhet och kreativitet. Våra killar på 10 och 12 år blev exalterade av allt de kunde undersöka, testa och lära sig mer om så fort vi kom innanför dörrarna. Vi hade den stora fördelen att vi kom till Navet då dinosaurieutställningen fanns på plats och detta var väldigt intressant för hela familjen. Vi hoppas verkligen att något liknande kommer tillbaka fler gånger. Missar man denna utställning så finns det trots allt mängder med aktiviteter att testa, saker att vända och vrida på, spännande ämnen att läsa om och det allra bästa, fullt av knappar att trycka på. Vi vuxna blev som barn på nytt och även vi brann av nyfikenhet.

Se till att ha mycket tid till detta besök för ni vill inte missa något. Vi gick från rum till rum och blev lika glada varje gång vi upptäckte nya områden att utforska.

Här finns något för alla, från 1-99 år, men våra barn sa själva när vi diskuterade vårt besök att de var glada att de kunde läsa för då förstod de bättre än om de inte kunnat det. Vi kunde ju gå med och berätta, men de var ofta iväg till nästa aktivitet innan vi vuxna hunnit med. Små barn aktiveras av allt man kan röra på och leka med, och föräldrarna kan ju lära sig mer undertiden, men vill man att barnen ska förstå allt som finns att lära sig så bör de kanske ha börjat skolan och kunna läsa själva, om ni föräldrar inte vill springa er svettiga...

Bäst av allt var avdelningen med Meccano, som är byggdelar av metall, plattor, kugghjul och batteri så allt går att styra. Detta var ett paradis för barnen där de hade velat stanna för all framtid. Speglarna som förändrar våra utseenden både till det sämre och till det bättre var en annan favorit. Att få lära sig mer om vårt storslagna universum är något vi alla gillar och förståelsen för detta hade definitivt ökat när vi kom hem från Navet.

Det var mycket folk när vi kom dit, men trots detta var det en väldigt lugn och trevlig atmosfär. På flera platser finns soffor och sittplatser där man kan vila benen en stund och eftersom Navet är en så stor plats så slapp vi trängas. Det finns många spel och aktiviteter som man kan göra tillsammans hela familjen vilket gör att man under kortare tid får en möjlighet att andas ut innan nästa aktivitet lockar. Det var väldigt roligt med alla matematikspel som fanns att spela. Många hade vi aldrig sett tidigare och vi hade definitivt behövt mer tid till detta då vi önskat hinna testa allihop.

Kom ihåg att ta med egen matsäck då det inte finns så stora möjligheter att köpa mat, men det finns plats att äta på inne på Navet, vilket är positivt. Kanske skulle det varit mysigare om matsalen var mer avskilt från entrén då det kändes lite otrevligt att sitta och äta inför alla som kom och gick. Men om man vill kan man ju gå ut och komma tillbaka senare pga en klisterlapp vi fick på tröjan så möjligheterna att få i sig något energigivande ökar ju tack vare detta och Borås i sig är ju så mysigt.

Besöket på Navet gjorde att vi hade mycket att diskutera på vägen hem och vi rekommenderar verkligen ett besök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se