Sörsjöns äventyrspark - en kick off med (o)blodad tand
Annons
Reseberättelse:

Sörsjöns äventyrspark - en kick off med (o)blodad tand

(Sverige, Nära Norrköping, Sörsjöns Äventyrspark med klätterleder och höghöjdsbanor)

Alla hjälps åt

Säkerheten är god

Här kommer man ända upp i talltopprna

Ett äventyr för alla åldrar. Vi hade hunden med och det gick bra. 

Det här är en utflykt som passar även oss som absolut inte klättrat förr eller nån gång för 40 år sedan.... 

Jag, den 50-åriga mamman, ledde barnen ut i skogen vid vägs ände, det är plättlätt att hitta (typ 1 mil rakt ut i skogen). Vi fick en Crash course över säkerhet och sedan sparkade vi igång. De har inte kaffe här så glöm inte fikat - det behöver man efteråt märke jag. Eller ta med korv och grilla över öppen eld!

De två tioåringarna var väldigt motiverade, trots en gnällspik som inte kan nåt och en som aldrig riktigt känner av några gränser. Hit kommer man under devisen att ALLA kan!

Den här dagen svetsade samman de nyfunna vännerna och fick mig själv att klänga som en apa och upptäcka muskler jag inte trodde jag hade. Efter tre klätterbanor med tillhörande ziplines var vi rätt slut. De mer vältränade gick vidare till högre utmaningar. Och jag kunde inte låta bli att utmana mig själv, lite ytterligare. Jag har alltid haft lite höjdskräck men med åren har den mattats lite. Men att åka över Sörsjön skogsblanka vatten kan man ju inte gå miste om. Ziplinen ÄR lite skräckinjagande och barnen åkte den inte. Eftersom säkerheten är god vid äventyrsparken så är det osannolikt att några av fantasins farhågor slår in. Ingen trillar ner i sjön, ingen dör av skräck, och du lär inte hamna som en platt tecknad figur i nån trädkropp. Likt Djungel-George slängde jag mig ut i zippen och funderade på om jag skulle klara mig. Och det var underbart! Underbaaaart! Känslan som skapas av nåt som man övervunnit är som en adrenalinkick som minns av både kropp och själ. 

Vi tre växte några centimeter av skogens äventyr. Och nästa sommarlov kommer vi tillbaka - ännu mer taggade.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se