Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Barnens Gård 2016

(Sverige , Karlskrona, Barnens Gård)

Härligt att svalka sig i de uppvärmda poolerna

Klätterbanan innebar en spännande utmaning för stora och små

Mysigt att gosa med de söta kaninerna

Vi hade turen att vinna biljetter till Barnens Gård och med fem barn i blandade åldrar där de två äldsta ska fylla 14 och yngsta dottern är 4 år packade vi in oss i bilarna och satte kurs från Skåne mot Karlskrona. Vädret hade de 3 senaste veckorna varit regnigt, blåsigt och mulet så vi väntade och väntade på en fin dag men när sommarlovet höll på att ta slut fick vi helt enkelt bara bestämma att sista måndagen innan skolan börjar åker vi. Och tänk, just denna dag vaknade vi till klarblå himmel och strålande sol!

Utifrån ser inte Barnens Gård så stort ut men det lurar ögat för här finns alldeles tillräckligt att göra för ett dagsbesök. Vi stannade från öppning till stängning och ingen ville direkt åka hem då heller.

Efter att ha svettats i bilen i 2 timmar var alla sugna på att bada så vi började med att kasta oss i poolerna och svalka oss. I badväg fanns här verkligen något för alla åldrar, allt från en grund pool där 4-åringen kunde roa sig på egen hand utan puffar till rutschbanor där man åkte i uppblåsta ringar som kittlade ordentligt i magen även på oss vuxna.

7-åringen var först lite tveksamt för tornet där man klättrade upp för att hoppa på Tjurforsen som denna virvlande vattenrutschbanan kallades kändes väldigt högt men när hon åkt en gång så ville hon aldrig sluta!  Poolerna var uppvärmda och sköna så även badkrukan mamma tyckte det var ok att bada en ganska lång stund faktiskt.

Mitt i badlandet fanns solstolar uppställda och här kunde vi vuxna ta en välbehövlig paus och ända kunna känna att vi hade bra uppsikt på barnen när de badade.

Efter en paus i solstolarna och lite medhavd lunch mulnade det på lite så då kände vi att det var ett utmärkt tillfälle att locka bort barnen från poolerna och fortsätta att utforska resten av Barnens gård!

Minsta dottern fastnade i direkt i elbilarna och körde runt, runt en lång stund och även 7-åringen tyckte de var jätteroliga! Tror de prövade alla de olika bilarna men favoriten var nog glassbilen och det roligaste var att köra bort till tankstationen och fylla på bensin.

Sen kom vi bort till de söta kaninerna där vi gosade och matade med maskrosblad en lång stund. Jättesöta nyfödda kaningungar som man tyvärr inte fick gå in till men det kliade i fingrarna!

Nästa stopp var trampolinerna, många härliga studsmattor på rad där barnen verkligen kunde hoppa loss! Bredvid trampolinerna låg en hoppborg där minsta dottern roade sig medan de äldre gick vidare till klätterbanan som är en bana uppe i luften där man skulle ta sig runt genom att balansera och klättra. Riktigt rolig och ganska klurig på sina ställen!

Till tjejernas stora lycka fanns det vid några utsatta klockslag även ponnyridning och man kunde även hänga med på en tur med traktor och hölass och hälsa på korna i en hage en liten bit bort. Turen avslutades med en tvär sväng som framkallade många härliga skratt.

Vi hann även med att utmana varandra i vem som kunde slå i en spik på kortast tid eller hålla sig kvar längst i kuddkriget på bommen!

Det fanns gott om matställen som serverade mat och fika till ett bra pris, menyerna kändes även väldigt anpassade till barnfamiljer och till vår förtjusning innehöll menyerna inte bara de vanliga standardalternativen som hamburgare, pizza och pommes. Här fanns även valmöjligheter som falukorv med pasta, panerad fisk och gör din egen pizza och allting kändes hemlagat och gott så det tyckte vi var ett stort plus! Bara att det fanns 8 olika sorters saft att välja på! En stor lekplats fanns precis bredvid den stora familjerestaurangen så när barnen ätit upp kunde de gå iväg och leka medan vi vuxna kunde sitta kvar och äta färdigt i lugn och ro.

 

Det enda som vi upplevde som lite negativt var att det fanns för få toaletter och omklädningsrum. Var man längst bort var man tvungen att gå hela vägen tillbaks till toaletterna i andra delen när någon plötsligt var kissnödig. Det var också oftast kö för att gå på toaletten eftersom det dels fanns för få och dels för att många använde toaletterna för att byta om därför att det var brist på omklädningsrum.

Sammantaget var vi väldigt nöjda med vår dag och det kommer definitivt att bli fler besök hit!

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Gratis logi och frukostbuffé för barn under 18 år
20% rabatt måndag - torsdag på Prison Island Västerås
Gratis Fun Slush till barnen!
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Kungsberget
Gästrikland
LEGOLAND® Billund
Danmark
Tropicarium Kolmården
Östergötland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se