Annons
Reseberättelse:

Spännande dag på Tropikariet i Helsingborg

(Sverige, Helsingborg, Tropikariet)

Efter sjukdom och annat kom vi äntligen iväg på vårt testfamiljuppdrag: Tropikariet i Helsingborg!

Sambon och jag har varit där innan (2010 innan barnen) och vi var lika spända på att åka dit igen som vår 4-åring.

Bra, stor parkering utanför. Då vi varit där innan så visste vi att det är svårt att komma fram med barnvagn så vi tog 4 månaders sonen i sele på magen.

Första rundan blev in till Madagaskar där vi träffade på frigående lemurer vilket sonen tyckte va häftigt men lite läskigt. Där fanns också kameleonter m.m.

Sedan gick vi trapporna högst upp och steg in i ett mörkt och lite fuktigt rum, vi hade kommit till: Regnskogsnatt. När vi tagit nåra steg in känner vi hur vingslagen från en fladdermus nudda hjässan. Här var det bäst att hålla någon i handen när man gick igenom mörkret och kikade på de olika djuren.

När man vänjt ögonen vid dagsljuset i nästa rum, som var Afrika, såg vi världens minsta krokodilart. Sonen tyckte det var väldigt spännande och krypa igenom tunneln som ledde till en monter där man kunde titta upp mitt bland krokodilerna. Här såg vi även skorpion m.m.

Sydamerika kom näst. Här fick vi se små, små apor som sprang runt fritt överallt. Även en stor anakonda, leguan och pirayor.

En trappa upp kom vi till Kunskapshörnan m.m. Här provade vi på att vara arkeologer som grävde fram dinosaurieben med spade och pensel. På väggen fanns tavlor med bilder på olika dinosaurieben så att vi kunde tyda från vilken dinosaurie benet kom från som vi grävt fram.

Man kunde prova att hoppa jämfota och se vilket djur man hoppade jämnlångt med. Gå armgång som en orangutang, gå balansgång och hålla andan var några saker till man kunde prova.

Sen gick vi ner till det för oss, mest spännande: Hajrevet! Här nere var det lite mörkt men här kunde man sitta länge på bänkarna framför tanken och bara titta på alla fantastiska fiskar och hajar. Det var roligt med bilder och namn på fiskarna framme vid glaset så att man kunde försöka hitta alla.
I rummet intill fanns klappdammarna. Här kunde man prova på att stoppa ner handen till småfiskar som kom fram, eldräkor, putsräkor som ville ”putsa” på din hand. Även sjöstjärnor och djur som såg ut som fossiler.

I Café Masai Mara åt vi både lunch och fikade. Bra och god mat till helt okej priser. Här fikade man och åt med utsikt över den Afrikanska savannen med lekfulla surikater bl a.

Det fanns också möjlighet att få vara med vid matning och sen hade dem ormklappning.

Vi tycker att Tropikariet är ett toppenställe att besöka för hela familjen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se