Testfamilj för randers regnskov
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj för randers regnskov

(Danmark, Randers, Randers regnskov)

En blå tunga under reptil uppvisningen

Ett bildcollage från randers regnskov

En orm kommer slingrande

Så har vi nu utört vår uppdrag och besökt randers regnskov i danmark. Det är en temapark med regnskogar i fokus. Vår familj består av två vuxna samt fyra barn i åldrarna 8,6,3 och 1.5 år. Jag hade inte så höga förväntningar förtutom att jag visste att mina två äldsta skulle tycka om det då de tycker om djur och natur. Vi förberedde barnen genom att gå in på deras hemsida och gå igenom vad som fanns att se, kollade ut på kartan var vi kunde äta, var toaletterna fanns m.m.

Så kom äntligen dagen då vi åkte. Vi hade med oss matsäck, extrakläder samt telefonen att fotografera med. Vi kom i tid till slange visningen (ormvisning) i slangegrottan, det var en trevlig tjej som visade upp olika reptiler och berättade om dem, när jag inte förstod danska översatte hon till engelska så att jag kunde förklara för barnen. Randers regnskov är uppdelat i olika kupoler/sektioner, Afrika, Asien, Sydamerika, samt ett akvarium, utehägnad med jaguarer, lekplatser, en promenad till Danmarksparken där det var en bondgård samt, en scen, en stor hinderbana m.m. Vi gick igenom alla sektioner med en liten bok så man kunde kryssa för när man sett djuren därinne, apor som hoppa löst, fåglar som flög omkring, ormar som slingrade runt, stora som små fjärilar, grodor, sengångare, fladdermöss, sköldpaddor med många fler. Det fanns skyltar som berättade om alla djur och gav information om dem även på engelska och tyska. Att ta sig fram i randers regnskov var enkelt, det var väldigt handikapps vänligt med flera hissar, ramer, breda dörrar och anpassade toaletter. Vid ingången finns en stor affär med souvenirer. det bästa med detta var att det var överkomliga priser samt att pengarna går till randers regnskovs projekt att bibehålla regnskogarna och bevara dess liv. Mycket information om deras arbete fanns det tillgång till på olika språk. Barnen hade det så roligt, det var spännande att få se alla djuren, varanerna var en favorit, samt jaguarerna för de äldre medans för minstingen var danmarksparken rolig då man fick gå in och klappa djuren och lekplatsen var anpassad även för de minsta fanns det gunga, rutschkana m.m. Efter 4 timmars upplevelse kände vi oss klara, men barnen ville inte gå därifrån haha så fick kompromissa och köpa souvenirer 4 djur för 100:- så de har ett minne med sig därifrån

Summa summarum: 10p 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se