Annons
Reseberättelse:

Pettson & Findus på Julita gård - mysigt för historiskt intresserade familjer

(Sverige, Eskilstuna, Julita gård, Pettson och Findus)

Kul att träffa Pettson och Findus

Findus var lite väl uttråkad denna dag

Andra barn gjorde visningen roligare för 5-åringen

Vår familj med två vuxna och en 5-åring hade en riktigt trevlig dag på Julita gård. Det är ett bra ställe att åka till ifall de vuxna är intresserade av historiska miljöer och svenskt lantbruk, eftersom det då finns något för de vuxna likväl som för barnen (annars är liknande ställen nästan uteslutande riktade till barnen vilket kan kännas lite trist för de vuxna). Här fanns en intressant miljö med bra visningar – familjevisningen av stora huset var mer ”barntillåten” än barnanpassad tyckte vi, även om det tycks på andra personers recensioner att det kanske beror på vem man får som guide. Vi upplevde dock att eftersom det var flera barn med på visningen så funkade det ändå i och med att de kunde prata/leka med varandra medan de vuxna lyssnade på visningen. Den ena av oss var också och lyssnade på specialvisningen ”herrskap och tjänstefolk” som var väldigt intressant och diskuterade hur dessa relationer kunde se ut på ett herresäte, väldigt mycket ”Downton Abbey” var det.

Pettson och Findus var en mysig och välgjord miljö, vår dotter uppskattade att leka i Pettsons hus och särskilt i köket. Själva Pettson var en bra skådespelare som snabbt kom ihåg alla barnens namn (!) och svarade rätt på alla korsförhör baserade på böckerna som dottern utsatte honom för…   När vi var där var hon som spelade Findus tyvärr inte alls engagerad utan stod mest och såg uttråkad ut och sade sina repliker utan någon vidare entusiasm, inte alls OK för någon som ska spela en glad och sprallig katt. Låter på andra recensioner som att det kanske dock var ett undantag med en oengagerad Findus.  Aktiviteterna för barnen hos Pettson och Findus var ”muckelvandring” som gick ut på att hitta mucklor och lära sig lite allt möjligt om t.ex. kompostering och liknande samt djurmatning där barnen fick hjälpa till att mata hönsen och fåren. För lite större barn fanns det också aktiviteter som att tälja och tova i ull. En grej som var lite konstig var att Muckelvandringen krockade med familjevisningen av stora huset, man hann vara med på ca 15 minuter av muckelvandringen innan man var tvungen att snabbt sticka till familjevisningen, lite konstigt planerat eftersom det bara fanns en enda familjevisning av huset, och eftersom det inte fanns så många familjeaktiviteter generellt.

Det passade perfekt att ha picknick på gräset bredvid Pettson och Findus-området, det var en mysig plats att ha picknick på och så kunde barnen springa och leka där när de ätit. Vi testade även glasskiosken och var nöjda med den goda Siaglassen. I presentbutiken fanns Pettson och Findusgrejer, utvalt hantverk och Julita gårds egenproducerade rapsolja och ost.

Sammantaget hade vi en mysig dag och kan rekommendera aktiviteten särskilt för dem som bor relativt nära (det är inget ställe man åker till för att övernatta kanske), för dem som har barn som älskar Pettson och Findus och för familjer där föräldrarna är intresserade av mervärdet i att kunna gå på visningar av huset eller lantbruksmuseet. Längs vägen till Julita gård finns många idylliska badsjöar att kombinera utflykten med. 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
10% rabatt på alla aktiviteter på Halmstad Aktivitetscenter
10% på hela sortimentet hos Ekokul
10% rabatt på alla Carpe Adventures familjeäventyr
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Djurs Sommerland
Danmark
Lycksele Djurpark
Lappland
Orsa Grönklitt
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se